Predoiu a propus ca dreapta să aibă un candidat unic la Primărie, în luptă cu Firea

Publicat: 24 05. 2016, 09:40
Actualizat: 24 05. 2016, 18:43

„Sunteți de acord ca noi trei în ultima săptămână de campanie să facem un sondaj, iar cel care este primul să primească susținerea celorlați doi?” le-a spus Cătălin Predoiu lui Daniel Barbu (ALDE) și Nicușor Dan (USB).

„Mi-e teamă că nu înțelegeți ce transmite societatea, ce scriu oamenii pe pagina de Facebook, că s-a săturat de un mod profund corupt în care a fost gestionată România. Societatea vă cere schimbarea unui mod de a face politică, nu puteți veni după ce faceți blat cu PSD să spuneți că reprezentați dreapta. Nu vor oamenii. Daca vreți să dați o dovadă, aveați posibilitatea să sprijiniți acel candidat care are posibilitatea să bată PSD-ul, care garantează că se schimbă modul de a face administrație și dumneavastră ce faceți? Mă atacați pe mine”, a replicat Nicușor Dan la Antena 3 în prima dezbatere din campania pentru alegerile locale.

De asemenea, Nicușor Dan i-a reproșat lui Cătălin Predoiu că l-a atacat prin purtătorul de cuvânt al organizației din București, Cezar Preda.

„Dacă suntem corupți, de ce ne cereți votul? Nu v-am atacat, ci am spus să ne unim. (…) Eu, spre deosebire de dumneavoastră deja am făcut lucruri în politică”, a spus Predoiu.

„Spuneți că nu mă atacați, dar o faceți deja acum”, a mai spus Dan.

„Nu vă atac, vreau să vă fac primar”, a încheiat Cătălin Predoiu, reiterând propunerea către Nicușor Dan și precizând că o va face din nou în ultima săptămână de campanie.

În sprijinul candidatului USB a luat cuvântul Liviu Mihaiu.

Candidatul ALDE, Daniel Barbu, a refuzat propunerea.

„Așa cum văd eu lucrurile nu are obiect pentru că eu nu văd ca o încleștare homerică între dreapta și stanga. (…) Partidul meu e singurul cu o platformă explicit liberală, în manule de centru dreapta, dar nu lucrăm cu manuale. Suntem singurul partid ingrijorat. (…) Cu toată părerea de rău, nu vă pot accepta propunerea”, a spus Daniel Barbu.