Referindu-se la dificultățile pe care PNL le-a avut în desemnarea candidatului, el a afirmat, la B1tv, că ”partidul a reacționat rapid, la maximum de capacitate posibilă în contextul dat de fiecare dată”.
”Domnul Munteanu s-a retras pentru că apăruseră o serie de acuzații destul de grave la adresa domniei sale, pe care o parte le-a demontat, pe altele a spus că oricând le poate demonta. Tot acest context creat și cu precedentul schimbării Bușoi-Orban, se crease deja un fel de clișeu acolo, imediat toată lumea a vorbit de criză și presiunea a fost enormă. (…) Serios nu înseamnă să nimerești cu toate deciziile sau să iei decizia ideală de fiecare dată. Știți ce zice Churchill, secretul succesului este să perseverezi, să nu-ți pierzi entuziasmul. La domnul Munteanu decizia a fost luată rapid pentru că era important să luăm o decizie rapid. Toată lumea vorbea de cazul Orban, de al doilea eșec al PNL-ului. Toată lumea a fost de acord că în maximum 48 de ore trebuie să avem o soluție. Ce n-a fost bine este că trebuia să verificăm mai atent toate declarațiile din anii 90, unele dintre ele și mie personal mi-au fost necunoscute. Trebuia să evaluăm mai atent riscul acestui nou baraj pe care urma să îl întâmpinăm, dar ideea în sine de a veni cu un om din afara partidului cred și acum că a fost bună. A fost o decizie colectivă și nu e corect ca cineva să se spele pe mâini. Nici eu nu pot să mă spăl pe mâini și trebuie să îmi asum acest lucru”, a explicat Predoiu.
El a susținut că liberalii de la sectoare care s-au delimitat de Munteanu au fost ”puțin impulsivi”.
”Dânsul a receptat negativ două declarații făcute de doi candidați de la sectoare, domnul Raețchi și domnul Mironescu, care au reacționat puțin impulsiv. Nu a fost nimic nefiresc, a fost rezonabil tot ce s-a întâmplat, a fost corect din punct de vedere politic. Toată conducerea PNL a dat dovadă de maturitate. Am ieșit împreună întăriți de acolo și în relații bune cu domnul Munteanu”, a mai spus Predoiu.
El a subliniat că prin nominalizarea sa partidul a trecut ”nu de la agonie la extaz, dar la o stare de optimism sănătos”.