Prima pagină » Știri politice » Predoiu: E nevoie de un nou președinte al Comisiei Europene, mai puțin coleg cu Putin

Predoiu: E nevoie de un nou președinte al Comisiei Europene, mai puțin coleg cu Putin

Predoiu: E nevoie de un nou președinte al Comisiei Europene, mai puțin coleg cu Putin
Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a afirmat, sâmbătă, în cadrul unei postări pe Facebook, că în fruntea Comisiei Europene este nevoie de un președinte care să fie "mai puțin coleg cu Putin și mai capabil să insufle speranță pentru mai multă Europă", punctând, în acest context, că Jean-Claude Juncker are partea lui de responsabilitate pentru Brexit și că ar trebui să demisioneze.

„Brexit nu este doar eșecul lui Cameron, și Juncker are partea lui de responsabilitate și ar trebui să urmeze exemplul lui Cameron, să își dea demisia. Ar fi un gest de responsabilitate. Demisia nu înseamnă haos, ci perpetuarea lipsei de responsabilitate generează haos”, a scris Predoiu pe pagina sa de Facebook.

În acest sens, Predoiu a subliniat faptul că „e nevoie de un nou Președinte al Comisiei Europene, mai puțin coleg cu Putin și mai capabil să insufle speranță pentru mai multă Europă”.

În schimb, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, sâmbătă, că vrea să inițieze rapid negocierile pentru stabilirea calendarului ieșirii Marii Britanii din UE.

„Cetățenii britanici au decis că vor să iasă din Uniunea Europeană. Nu are sens să așteptăm până în octombrie pentru a negocia condițiile ieșirii din UE”, a declarat Juncker pentru postul german ARD.

Premierul britanic, David Cameron, și-a anunțat, vineri, demisia după înfrângerea în referendum, explicând că succesorul său va avea sarcina de a negocia ieșirea din UE. Cameron a sugerat că va rămâne în funcție până în octombrie, astfel că negocierile vor începe atunci. Succesorul lui David Cameron ar putea fi rivalul său din partidul conservator Boris Johnson.

La 43 de ani de la aderare, Marea Britanie a decis să părăsească Uniunea Europeană, printr-un vot istoric prin care reevaluează poziția în lume și zguduie din temelii Continentul. 52% dintre cetățenii britanici, mai exact 17.410.742, au votat pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană, iar 48%, adică 16.141.241, pentru rămânere, prezența la vot fiind de 71,8%, cea mai mare în cazul unui scrutin din 1992 încoace.

Autor

Citește și