În preambulul proiectului declarației comune, trimise agenției MEDIAFAX, se spune: „Având în vedere că românii s-au pronunțat pentru o altfel de politică prin votul din 16 noiembrie 2015,
Convinși de faptul că singura șansă a societății românești pentru progres și bunăstare este curățarea clasei politice de corupți și profesionalizarea acesteia, Având în vedere comunicatul de presa al Partidului Social Democrat, prin care se cere demisia lui Cătălin Predoiu ca urmare a unor presupuse fapte de corupție”, după care textul continuă: „Declarăm: 1. În cazul în care, subsemnatul, Cătălin Predoiu, voi fi declarat suspect într-o cauză de corupție, îmi dau demisia din toate funcțiile politice și plec din viața publică. 2. În caz contrar punctului 1, subsemnatul, Victor Ponta, îmi dau demisia din toate funcțiile politice și plec din viața publică”.
Predoiu, care este și premier al guvernului alternativ al PNL, a scris pe pagina sa de Facebook, că a trimis acest proiect de declarație lui Victor Ponta, „la sediul PSD, cu confirmare de primire”.
Săptămâna trecută, PSD i-a cerut demisia lui Cătălin Predoiu din funcțiile deținute în PNL, în urma dezvăluirilor referitoare la susținerea campaniei sale electorale din 2008, social-democrații arătând că Predoiu trebuie să își asume participarea într-o „campanie finanțată din corupție”.
Cererea a intervenit după ce fostul consilier prezidențial George Scutaru a fost pus sub control judiciar și este urmărit penal pentru complicitate la luare de mită și spălare a banilor, după ce ar fi primit 170.000 de euro, o parte din mita de un milion de euro primită de o persoană cu funcție de conducere din administrația locală, suma fiind folosită în campania electorală din 2008.
Predoiu a spus, la acel moment, că respinge „categoric insinuările calomnioase și solicitarea obraznică a PSD-Victor Ponta” de a demisiona din funcție și că nu a săvârșit „vreodată” o faptă de corupție.
În 2008, Predoiu, ministru al Justiției a candidat pentru un loc de deputat într-un colegiu din Buzău, dar câștigător a fost validat Marian Ghiveciu (PSD), care în 2011 a fost deferit justiției de procurorii DNA, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecință obținerea pentru altul a unui avantaj patrimonial.