Predoiu: Situația în care a ajuns sistemul medical are un impact dramatic asupra populației

Publicat: 26 11. 2013, 23:16
Actualizat: 03 08. 2014, 23:47

Democrat-liberal Cătălin Predoiu a declarat, marți, la Buzău, că situația în care a ajuns sistemul medical, criza sanitară și cea a medicilor au „un impact dramatic” asupra populației, lucru care trebuie să se schimbe, dar și că „trebuie să se dea încredere investițiilor care vin din Vest”.

Cătălin Predoiu a declarat, la Buzău, că proiectul său, în perspectiva în care va ajunge șef al statului, se bazează pe atragerea investițiilor din Vest și pe menținerea tinerilor pregătiți în țară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Proiectul meu e bazat pe problematica economică pentru că asta este problema numărul 1 a României. Locurile de muncă, incertitudinea lor, șomajul, mediul de afaceri geme sub taxe și comportament abuziv, tinerii pleacă pe capete pentru că nu au speranța de carieră și asta e problema cea mai gravă. Dacă nu o rezolvăm pe asta atunci restul sunt proiecte pe hârtie. Cred că niciun cetățean al României nu o neglijează și eu urmăresc alcătuirea unui model economic românesc care să fie susținut de toate forțele politice pentru a căpăta predictibilitate. România este încă o țară de extracție atât din punct de vedere al resurselor, cât și din punct de vedere al capacităților umane. Pleacă tineri pregătiți în care au investit familiile sau statul și dacă aceste capacități pleacă, și în general pleacă vârfurile, ne vom trezi că și să vrem nu mai putem dezvolta nimic pentru că nu mai avem cadre bine pregătite”, a spus Cătălin Predoiu.

Liderul democrat-liberal a abordat și subiectul sistemului medical românesc, apreciind că situația în care a ajuns acest capitol se răsfrânge direct și dramatic asupra populației.

„Criza sanitară și a medicilor este cea mai vizibilă pentru că are un impact imediat și dramatic fiindcă sunt oameni care au nevoie de asistență medicală, nu o găsesc și se îmbolnăvesc sau mor. Trebuie să dăm încredere investițiilor care vin din Vest pentru că sunt mai stabile, pe termen mai lung, nu sunt speculative, oferă locuri de muncă și dezvoltă ramuri întregi industriale. Investițiile care vin din Orientul Mijlociu sau Orientul Îndepărtat sunt de nișă și axate mai mult pe partea comercială care transferă ușor economiile în străinătate. Nu se poate ca o țară cu un potențial agricol ca al României să importe 50% alimente”, a mai spus Cătălin Predoiu la Buzău.