Prefectul Capitalei: Mandatele primarilor şi consilierilor locali trebuie validate de instanţe până cel târziu pe 27 octombrie

Publicat: 09 10. 2024, 19:41
Mugur Mihai Toader, Prefectul Capitalei

Mandatele primarilor şi consilierilor locali trebuie validate de instanţe până cel târziu pe 27 octombrie. Până în prezent validarea s-a făcut, în Capitală, în cazul lui Nicuşor Dan în funcţia de edil general al municipiului şi al lui Vlad Popescu-Piedone în cea de primar al Sectorului 5, a declarat prefectul Bucureştiului, Mugur-Mihai Toader, miercuri, pentru AGERPRES.

„În momentul în care vin validările (…) se afişează la sediile primăriilor validările, sunt două zile pentru contestaţii şi pe urmă se programează şedinţele pentru constituire consilii locale şi depunerile de jurământ pentru primari”, a punctat Mugur-Mihai Toader.

El a precizat că şedinţa de constituire a consiliului local, în cadrul căruia edilul depune jurământul şi îşi preia mandatul, se convoacă numai după ce sunt validaţi de instanţă cel puţin jumătate plus unu dintre consilierii locali.

Tribunalul Bucureşti a validat, pe 2 octombrie, al doilea mandat de primar general al Capitalei câştigat de Nicuşor Dan la alegerile locale din luna iunie.

Judecătoria Sectorului 5 l-a validat, miercuri, și pe Vlad Popescu-Piedone în funcţia de edil al Sectorului 5, au anunţat reprezentanţii autorităţii locale.

Citiți și: UPDATE: Nicușor Dan află peste două săptămâni dacă pierde funcția de primar al Capitalei sau dacă ANI a greșit când l-a acuzat de incompatibilitate