Premierul Ciolacu: În premieră, finanțăm programul „RABLA pentru tractoare” / E nevoie de suplimentarea bugetului pentru programul IMM PLUS / CAMPANIE

Publicat: 30 05. 2024, 11:54
Actualizat: 31 05. 2024, 14:09

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, în şedinţa de Guvern, că este nevoie de o suplimentare a bugetului pentru programul IMM PLUS şi a înţeles că nteresul este foarte mare din partea IMM- urilor iar bugetul e aproape epuizat. Șeful Executivului a mai anunțat că în premieră Guvernul finanţează prin Fondul pentru mediu, programul „Rabla pentru tractoare”.

 

Premierul Ciolacu a anunţat în şedinţa de Guvern că este nevoie de o suplimentare a bugetului pentru programul IMM PLUS.

Înţeleg ca interesul este foarte mare din partea IMM- urilor şi bugetul e aproape epuizat. Asta înseamnă că mediul de afaceri are încredere să investească, a declarat premierul.

Şeful Executivului i-a cerut ministrului Finanţelor să vină cu soluţia pentru suplimentarea programului. ”Îi cer ministrului finanţelor, dl Marcel Boloş, ca la viitoarea şedinţă să vină cu propunerea concretă de suplimentare.

Susţinem şi investiţiile din energie, finanţate prin Fondul de Modernizare. Adoptăm azi câteva soluţii de îmbunătăţire a legislaţiei, iar efectul este că deblocăm evaluarea a peste 1500 de proiecte depuse până acum. Astfel atragem peste 2,2 miliarde de euro alocaţi României prin acest Fond, a mai spus Marcel Ciolacu.

Programul „Rabla pentru tractoare” / Micii fermieri primesc un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro

Susținem producția internă de tractoare și ajutăm mai ales micii fermieri cu acest program prin care primesc un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro. Bugetul alocat este de 500 milioane lei, iar mecanismul va fi unul cu minim de birocrație, a declarat Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern din 30 mai de la palatul Victoria.