Premierul Marcel Ciolacu a întâmpinat opt COPII din Fâșia Gaza care vor fi tratați în spitalele din București

Publicat: 01 10. 2024, 09:17
Actualizat: 01 10. 2024, 09:19

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, pentru a fi tratați, iar familiile lor vor fi plasate în grija Direcţiei de Asistenţă Socială Bucureşti, potrivit unei informări a Guvernului.

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu copiii care au ajuns și în țară, însoțiți de familiile lor.

Copiii şi populaţia civilă din zona de conflict au nevoie de solidaritate şi empatie pentru a depăşi dramele provocate de război. Încă din primele zile ale conflictului, România a oferit sprijin populaţiei civile, iar astăzi primii copii din Fâşia Gaza care vor primi îngrijiri medicale în spitalele din România au ajuns la Bucureşti. Eforturile noastre de sprijin sunt dublate de demersuri diplomatice pentru restabilirea securităţii, încheierea unui acord de încetare a focului şi eliberarea tuturor ostaticilor, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Copiii şi familiile lor au ajuns în România cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale.

România acordă acest sprijin în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, se mai arată în comunicatul Guvernului.

Mesajul premierului

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Marcel Ciolacu a menționat faptul că: ,,Speriați și cu probleme medicale grave! Sunt cei opt copii și frații lor care astăzi au scăpat din infernul pe care l-au trăit în ultimele luni, în Fâșia Gaza! Au ajuns cu bine în România, unde vor beneficia de tratament medical și de o viață normală.”

Le mulțumesc tuturor celor implicați în această misiune dificilă de evacuare – piloți, medici și asistente, membri ai misiunilor diplomatice și militari! Efortul lor a contat enorm, iar adevărul stă scris în ochii acestor copii salvați din mijlocul iadului, a mai notat Marcel Ciolacu.
CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu, anunț așteptat de toți românii: călătorii în SUA fără VIZE de intrare! Când ar urma să se întâmple