Premierul Marcel Ciolacu, despre legislația privind doborârea DRONELOR rusești: Dacă intră pe teritoriul României, vor fi doborâte imediat

Publicat: 11 09. 2024, 10:30

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a abordat, miercuri, subiectul legislației din România privind doborârea dronelor, în contextul recentelor descoperiri ale resturilor unei drone rusești pe teritoriul românesc. Ciolacu a subliniat că există discuții complexe cu privire la momentul în care o dronă poate fi doborâtă, în special atunci când aceasta este în apropierea frontierei româno-ucrainene.

„E o întreagă discuţie. Dacă dobori  dronele de pe teritoriul României, dar ele sunt pe teritoriul Ucrainei. Dacă acele drone lovesc ţinte pe teritoriul… Deci e o discuţie…haideţi să o luăm, mult mai serioasă. Eu ce vă spun cu certitudine, dacă vreo dronă intră pe teritoriul României, este identificată şi ea este trimisă să lovească o ţintă pe teritoriul României va fi doborâtă de îndată”, a declarat premierul.

Șeful executivului a precizat că autoritățile române monitorizează constant spațiul aerian cu ajutorul avioanelor F-16, având constant misiuni internaționale de poliție aerienă.

Nu trebuie să vă faceți griji că o dronă ar putea lovi vreo țintă în România. Ar fi doborâtă imediat…
Cu protocol, cu lege, fără lege…Nu se joacă nimen, a spus Marcel Ciolacu.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu vin în contextul în care Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat luni că fragmente dintr-o dronă de proveniență rusă au fost găsite în apropierea localității Periprava, din județul Tulcea.

Ministerul român a precizat că în perioada următoare vor fi executate acţiuni de cercetare şi în proximitatea localităţii Caraorman, unde a fost semnalată o altă posibilă zonă de impact. (detalii AICI)

CITIȚI ȘI:

Generalul (r) Virgil Bălăceanu dezvăluie cel mai mare PERICOL pentru România în privința dronelor rusești: „Să avem legislația urgent modificată”

O dronă rusească survolat România. MAE protestează ferm față de violarea spațiului aerian suveran