Premierul Marcel Ciolacu, într-o vizită la Buzău în ultima zi de dinainte de alegerile decisive. A purtat un tricou cu „MAKE BUZĂU GREAT AGAIN”

Premierul Marcel Ciolacu, într-o vizită la Buzău în ultima zi de dinainte de alegerile decisive. A purtat un tricou cu „MAKE BUZĂU GREAT AGAIN”
Marcel Ciolacu, Facebook
Publicat: 08/06/2024, 22:08
Actualizat: 09/06/2024, 04:59

Premierul României Marcel Ciolacu și-a petrecut ultima zi de dinainte de organizarea alegerilor locale în județul său natal, Buzău.

Premierul poartă un tricou cu un mesaj electoral controversat

Pe Facebook, premierul a publicat fotografii cu mai mulți susținători, inclusiv cu copiii acestora, de la o vizită electorală desfășurată la cel mai vechi târg din România- Drăgaica. Premierul a purtat un tricou inscripționat cu Make Miami Buzău Great Again”(Să facem Miami Buzău măreț din nou).  Este un mesaj electoral inspirat după sloganul de campanie al fostului președinte american Donald Trump, un republican naționalist și conservator de dreapta. Marcel Ciolacu este un politician de centru stânga cu convingeri pro-europene.

Primarul Municipiului Buzău este Constantin Toma,  iar mâine, alegătorii vor decide dacă merită să mai rămână în funcție.  Constantin Toma este edilul orașului Buzău din 2016, iar Marcel Ciolacu îi oferă sprijin.

Primarul Buzăului le-a transmis susținătorilor pe Facebook:

”Dragi buzoieni, De 8 ani suntem împreună pentru a face din Buzău un oraș în care să poți spune că te simți cu adevărat acasă! Vă mulțumesc din tot sufletul pentru încrederea și motivarea permanentă pe care mi le-ați oferit! Vă invit la vot, duminică 9 iunie, pentru a continua împreună frumoasa poveste a Buzăului! HAI BUZĂU!”

Mâine, Ciolacu are primul său test decisiv din mandatul de premier

Partidul condus de Marcel Ciolacu va avea mâine două alegeri comasate: Alegerile Locale și Alegerile Europarlamentare.   Primarii PSD, dar și candidați susținuți la comun de PNL, au o zi grea în față. Unii luptă să fie realeși, alții vor să ajungă la primărie pentru prima oară.  În același timp, candidații din Coaliția Națională pentru România au în față o zi tensionată pentru a-și păstra sau a obține locuri în Parlamentul European. Președinte al Partidului Social Democrat din 2019, Marcel Ciolacu a fost Președinte al Camerei Deputaților din 23 noiembrie 2021 după prăbușirea cabinetului Cîțu și negocierea care a dus la formarea unui guvern de coaliție dintre partidul său și Partidul Național Liberal și Uniunea Democrată Maghiară din România.

Din 15 iunie 2023, Ciolacu este cel de-al 71-lea prim-ministru al României, formând un nou guvern de coaliție între PSD și PNL. Deși se poate lăuda că a crescut pensiile cu 13,8% (unele au crescut și cu 40%) de la 1 ianuarie 2024 și salariul minim la 3.700 lei brut de la 1 iulie 2024,  România se confruntă cu o  mare datorie externă, cu deficit și  inflația care a ajuns la 7,5%. Mai multe produse de pe piață s-au scumpit, dar premierul susține că prețurile au scăzut în urma plafonării.  

Premierul a avut totuși ceva realizări pe plan extern: într-o întâlnire cu Erdogan, s-a convenit ca   românii să poată călători în Turcia doar cu buletinulRomânia a aderat parțial la Spațiul Schengen cu frontierele maritime și aeriene pe durata mandatului său de premier. De asemenea, guvernul României a continuat să furnizeze ajutor umanitar către refugiații din  Ucraina.

PSD așteaptă feedback de la populație, chiar la un an de când Ciolacu și-a început mandatul de premier

În București, în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei, Gabriela Firea este candidatul care va reprezenta PSD. Ea a mai fost primar general între anii 2016 și 2020. Confruntarea va fi cu actualul primar general Nicușor Dan. Este a treia oară când Firea se bate cu Nicușor pentru funcția de edil.

Rareș Hopincă din PSD speră că-l va detrona pe Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, iar Adrian Vigheciu duce lupta împotriva fiului primarului Cristian Popescu Piedone, Vlad Popescu Piedone, în Sectorul 5. Robert Negoiță și Daniel Băluță candidează pentru realegere ca primari ai sectoarelor 3 și 4, considerate zonele cele mai de succes zone aflate sub influența Partidului Social Democrat.

Și primarii și candidații PSD din alte județe sunt emoționați. Lia Olguța Vasilescu speră să fie realeasă ca primar al Municipiului Craiova, iar Ionuț Florin Pucheanu în Galați.  Aurelia Cristea candidează la Primăria Municipiului Cluj, ocupată de actualul primar PNL Emil Boc din 2012. Voicu Vușcan candidează pentru Alba Iulia,  Horia Constantinescu, fost președinte ANPC, candidează pentru Primăria Municipiului Constanța. De asemenea, mai candidează din partea PSD Nicolae Barbu în Giurgiu, Bogdan Balanişcu  la Iași, Ioan Dăncuş  în Maramureș, Florian Giubega în Sibiu, Vasile Rîmbu în Suceava, Victor Drăgușin în Alexandria, Dragoș Simion în Tulcea, Lucian Braniste în Vaslui, Cosmin Andrei în Botoșani, Marius-Grigore Dulce în Călărași,  Gabriel Lazany  în Bistrița, Daniel Cristian Stan la Târgoviște, Lucian Ioan Rus în Deva și Cristi Misăilă în Focșani.

Citește și: Marcel Ciolacu, în vizită la fosta Policlinică Morarilor, însoțit de Firea și Hopincă / „Asta înseamnă București necoordonat, sectoare abandonate”

 

Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite...
Ce pensie alimentară plătește Gabi Bădălău, de fapt. Contre cu Claudia Pătrășcanu
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
FACULTATE ÎN ȚARĂ SAU ÎN STRĂINĂTATE? ECATERINA ANDRONESCU LĂMUREȘTE TOȚI ELEVII LA PODCAST „ALTCEVA CU...