Premierul Marcel Ciolacu merge la Bruxelles pe 21 AUGUST pentru propunerea de comisar din partea României

Publicat: 12 08. 2024, 11:18
FOTO - Facebook.com/CiolacuMarcel

Premierul Marcel Ciolacu va merge la Bruxelles, cel mai probabil pe 21 august, pentru a face propunerea de comisar din partea României. Din sursele noastre, Victor Negrescu este cel care va fi desemnat din partea României și singurul, deși șefa comisiei europene a cerut două propuneri, un bărbat și o femeie. 

Victor Negrescu ocupă în prezent și funcția de vicepreședinte al Parlamentului European, iar României i-ar putea reveni o poziție de comisar pe economie sau pe extindere.

Am insistat foarte mult pe Economie şi Piaţă Internă. Cred că în România, tot ce se întâmplă acum este despre economie, şi cred că cel mai bun portofoliu pentru România este Economie şi Piaţă Internă, spunea Marcel Ciolacu.

Alegerea candidaților și votul final

Comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului European va verifica declaraţiile de interese financiare şi eventualele conflicte de interese ale candidaţilor la posturile de comisari.

Comisiile de resort vor supune ulterior la vot candidaturile individuale, deşi Parlamentul European poate aproba sau respinge Comisia doar în integralitatea sa.

Votul în parlamentul European asupra întregii comisii ar putea avea loc, conform planului, în luna septembrie. Aceasta ar deschide calea pentru ca a doua comisie von der Leyen să îşi preia mandatul la data de 1 noiembrie, aşa cum este planificat.

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu va face nominalizarea pentru COMISAR european după consultări cu președintele Klaus Iohannis și Ursula von der Leyen

Mihai Tudose, despre varianta ca Victor Negrescu să fie viitorul comisar european: Este FOARTE bun