Premierul Marcel Ciolacu, mic dejun informal cu premierul maghiar /CIOLACU: Am solicitat Ungariei să acționeze ca un intermediar ONEST

Publicat: 26 07. 2024, 09:12
Actualizat: 26 07. 2024, 11:44

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu urmează să aibă o întâlnire informală, vineri, cu premierul Ungariei, Viktor Orban, a cărui ţară deţine preşedinţia Consiliului UE. Întâlnirea dintre cei cei are loc la Vila Lac, iar Marcel Ciolacu spune că vor fi discuții despre aderarea cu drepturi depline la Schengen.

UPDATE

Ciolacu: Avem o abordare pragmatică

La finalul întrevederii cu omologul său ungar, premierul Ciolacu a transmis că Ungaria va acționa ca un „intermediar onest” pentru aderarea României la Schengen.

Ciolacu a mai spus că a avut o discuție eficientă cu premierul Orbán.

Discuție eficientă cu Viktor Orbán. Avem o abordare pragmatică a problemelor de interes comun: conectivitate, securitate energetică, prevenirea migrației ilegale. Am solicitat președinției ungară a Consiliului UE să acționeze ca un intermediar onest pentru a promova agenda strategică UE și aderarea completă României la Schengen, a scris Ciolacu pe X.

UPDATE, ORA 9.45:

La Vila Lac au început să ajungă, Kelemen Hunor, premierul Marcel Ciolacu și la scurt timp și premierul ungar, Viktor Orban.

Aseară, Viktor Orban a fost întâmpinat la Băile Tușnad cu o șapcă de husar.

Premierul Marcel Ciolacu l-a primit pe Viktor Orban în aprilie anul acesta la Palatul Victoria și au fost discuții despre priorităţile preşedinţiei ungare a Consiliului UE.

Şi anul trecut, tot în luna iulie, premierul României şi premierul Ungariei au avut o întâlnire informală.

Cei doi premieri au discutat despre iniţierea unui proiect comun de infrastructură care să aibă un impact economic semnificativ pentru ambele ţări. De asemenea, premierul român a subliniat necesitatea intensificării investiţiilor companiilor româneşti în Ungaria.

CITEȘTE ȘI: