Pilonii PROGRAMULUI prezidențial al lui Marcel Ciolacu: Investiții, dezvoltare, locuri de muncă mai bine plătite și creșterea nivelului de trai

Publicat: 12 09. 2024, 12:12
Actualizat: 12 09. 2024, 12:31

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu, își fundamentează programul prezidențial pe patru piloni esențiali: investiții, dezvoltare, locuri de muncă mai bine plătite și creșterea nivelului de trai al românilor.

Marcel Ciolacu a anunțat o nouă etapă în creșterea nivelului de trai din România, odată cu depășirea pragului de 1.000 de euro pentru salariul mediu net, conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS) pentru luna iulie 2024. Câștigul salarial mediu net a ajuns la 5.242 de lei (1.055 de euro), marcând o creștere de aproape 15% față de iulie 2023.

Această majorare semnificativă provine în principal din sectorul privat și a dus la o creștere a puterii de cumpărare cu aproximativ 9%, cea mai mare din ultimii patru ani și jumătate.

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale a explicat că aceste realizări fac parte din programul său prezidențial, axat pe investiții, crearea de locuri de muncă mai bine plătite și îmbunătățirea nivelului de trai.

La preluarea mandatului, câștigul salarial mediu net era de 4.600 lei. Am promis atunci românilor că la 1 ianuarie 2025 câștigul salarial mediu net în România va depăși 1.000 euro.

M-am angajat să susțin continuu creșterea veniturilor și a puterii de cumpărare a salariaților, pentru că venituri mai mari înseamnă o productivitate a muncii mai ridicată. Pe scurt, dezvoltare, a transmis Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a promis că va susține în continuare plata corectă a muncii și că România va continua să se apropie de standardele țărilor dezvoltate din Europa.

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu: Inflația a reînceput să SCADĂ, ajungând la 5,1%, la jumătate față de iunie 2023

Marcel Ciolacu promite dispariția BIROCRAȚIEI și a cozilor de la ghișee. „Toate instituțiile vor vorbi aceeași limbă”