Premierul Marcel Ciolacu: Salut dinamica DIALOGULUI politic la nivel înalt dintre România și Republica Coreea

Publicat: 19 06. 2024, 16:08
Actualizat: 19 06. 2024, 16:34

This browser does not support the video element.

Relațiile bilaterale dintre România și Republica Coreea au fost consolidate de dialogul politic activ, intereselor strategice comune și cooperarea pe linie de securitate și apărare, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu la întrevederea cu ministrul Apărării Naționale Shin Wonsik, de la Palatul Victoria, informează Executivul.

Premierul Ciolacu a transmis că domeniul apărării este un pilon important al colaborării între cele două state.

Salut dinamica dialogului politic la nivel înalt, care a conturat traiectoria pentru aprofundarea cooperării bilaterale sectoriale. Parteneriatul Strategic dintre România și Republica Coreea oferă cadrul necesar cooperării bilaterale de lungă durată și reprezintă, totodată, un argument solid pentru procesul de modernizare al Forțelor Armate Române, în contextul actual de securitate. Domeniul apărării este un pilon important al colaborării noastre, concretizat prin semnarea recentă a primului Acord de cooperare în acest domeniu, a afirmat șeful Guvernului.

Acordul reprezintă un pas important în dezvoltarea relațiilor bilaterale în domeniul apărării, deschizând noi oportunități de colaborare în domenii precum educația militară, instruirea în comun a personalului, medicina militară, cercetarea și dezvoltarea, precum şi industria de apărare.


Relațiile bilaterale dintre România și Republica Coreea se dezvoltă în baza Parteneriatului Strategic, de la stabilirea căruia cele două state au marcat, anul trecut, 15 ani.

România este prima țară din Uniunea Europeană care a stabilit relații la nivel de parteneriat strategic cu Republica Coreea, ca prim partener strategic din regiunea Asia-Pacific.

CITEȘTE ȘI: