Premierul Marcel Ciolacu, în Israel: Mi-am exprimat ÎNGRIJORAREA cu privire la situația de securitate și pericolul escaladării regionale

Publicat: 05 09. 2024, 07:30
Actualizat: 05 09. 2024, 18:22

Premierul Marcel Ciolacu se află în Israel, fiind însoțit de trei miniștri. Șeful Guvernului a avut deja o întâlnire cu premierul Benjamin Netanyahu. 

Delegația română, condusă de Marcel Ciolacu, a avut deja o rundă de discuții cu cea israeliană.

Consolidarea cooperării cu PM Netanyahu și prietenii noștri israelieni. România şi Guvernul României sprijină dreptul Israelului la autoapărare și mi-am exprimat îngrijorarea cu privire la situația de securitate și pericolul escaladării regionale, a postat premierul pe X.

Guvernul României a anunțat în această dimineață că: ”Prim-ministrul Marcel Ciolacu se află astăzi, 5 septembrie 2024, într-o vizită de lucru în Statul Israel, însoţit de o delegaţie guvernamentală din care fac parte ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, şi deputatul Silviu Vexler. Premierul Marcel Ciolacu va avea cu acest prilej întrevederi cu omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, precum şi cu ministrul pentru Afaceri Strategice al Statului Israel, Ron Dermer”, a transmis, joi, Guvernul.

Agenda vizitei include o întrevedere tête-à-tête a premierului Marcel Ciolacu cu preşedintele Israelului, Isaac Herzog, după care este programată o întrevedere în plen a delegaţiei guvernamentale române cu oficiali ai statului israelian, printre care se află și președintele Knessetului(n. r: președintele parlamentului israelian), Amir Ohana.

Miniştrii care îl însoţesc pe premierul Marcel Ciolacu vor avea întrevederi bilaterale cu omologii lor israelieni, respectiv ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, ministrul Afacerilor Externe al Statului Israel, Yisrael Katz, şi ministrul israelian al Economiei şi Industriei, Nir Barkat.

Întrebat dacă poate confirma o vizită a premierului la Ierusalim, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat că: ,,Este prevăzută această vizită și comunicarea se va face, însă cu rigorile contextului de securitate din regiunea respectivă.”

Evident că există un scop anume al vizitei, dar, repet, comunicarea se face în condițiile de discreție, să spunem, impuse de context, a mai completat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

 

CITEȘTE ȘI:

Ciolacu, primul șef de Guvern, în vizită în Israel după atacul terorist: ,,România este preocupată de o posibilă extindere regională a conflictului”

Premierul Marcel Ciolacu pleacă în Israel cu trei miniștri. ,,Am o întâlnire RAPIDĂ cu premierul Netanyahu”

RĂZBOI Israel-Hamas, ziua 333. Netanyahu nu cedează în fața presiunilor unui acord de pace, după uciderea a 6 ostatici: „Nimeni nu-mi ține predici”