Prima pagină » Știri politice » Premierul Nicolae Ciucă, discuții cu oficialii Romgaz despre gazele din Marea Neagră și centrala de la Iernut: „Avem nevoie de un ritm alert în implementarea proiectelor”

Premierul Nicolae Ciucă, discuții cu oficialii Romgaz despre gazele din Marea Neagră și centrala de la Iernut: „Avem nevoie de un ritm alert în implementarea proiectelor”

Premierul Nicolae Ciucă, discuții cu oficialii Romgaz despre gazele din Marea Neagră și centrala de la Iernut: „Avem nevoie de un ritm alert în implementarea proiectelor”

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții companiei Romgaz, pentru a analiza aspecte privind producția de gaze naturale și punerea în producție de noi sonde.

În acest context, a fost prezentată implicarea Romgaz în proiectele off-shore la Marea Neagră, inclusiv Neptun Deep.

Conducerea companiei a prezentat, totodată, evoluția proiectului centralei de producere a energiei electrice de la Iernut, cu o putere instalată de 430 de MW, se arată într-un comunicat al Guvernului României.

„Guvernul acordă o importanță deosebită investițiilor care contribuie la consolidarea securității energetice a țării. Rolul Romgaz, ca și companie națională, este determinant în implementarea planurilor Guvernului de a atinge acest obiectiv. Avem nevoie de un ritm alert în implementarea acestor proiecte, iar pentru asta  am asigurat toate instrumentele necesare, atât financiare, cât și legislative”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, conform comunicatului de presă.

Romgaz are ca obiectiv săparea a 40 de sonde, până în 2025

Producătorul de gaze controlat de stat Romgaz a scos la licitație în SICAP, chiar de 1 ianuarie, două contracte-cadru, de 26, respectiv 36 milioane lei, pentru achiziția de echipamente aferente operațiunilor de foraj sonde – țevi de oțel, capete de coloană și capete de erupție, necesare pentru efectuarea programului 2023 – 2025 care presupune săparea a circa 40 de noi sonde de cercetare/explorare.

Sondele vor fi de mică, medie dar și mare adâncime, între 1.300 și 5.300 metri, iar punerea lor în funcțiune va conduce la accesarea unor noi surse de gaz și reducerea declinului natural al producției, scrie economedia.ro.

Vă recomandăm să citiți și:

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și ... vezi toate articolele

Citește și