Prima pagină » Știri politice » Premierul Ponta despre pragul de prezență la referendum: „Am sacrificat interesele noastre legitime pentru a scoate România la liman”

Premierul Ponta despre pragul de prezență la referendum: „Am sacrificat interesele noastre legitime pentru a scoate România la liman”

Premierul Ponta despre pragul de prezență la referendum:
Premierul Victor Ponta a dat asigurări că referendumul pentru demiterea președintelui Băsescu va fi valid dacă pe 29 iulie se prezintă jumătate plus unu din cei cu drept de vot.

Premierul Victor Ponta a dat asigurări că referendumul pentru demiterea președintelui Băsescu va fi valid dacă pe 29 iulie se prezintă jumătate plus unu din cei cu drept de vot.

„Se va vota pentru ca hotărârile Curții Constituționale să fie adoptate și în Parlament. Am sacrificat interese legitime ale noastre pentru că suntem convinși că după 29 iulie vom avea sarcina de a scoate România la liman, pentru a o duce pe un drum european, corect, pentru a scoate România din dezastrul în care a fost adusă de Traian Băsescu”, a declarat Ponta.

El a spus că trebuie extins programul de vot pentru ca românii să poate veni la referendum

„Vrem doar extinderea programului de vot, de la ora 07.00 la ora 22.00 – 23.00, iar decizia este cunoscută și de partenerii europeni. Nimeni nu poate contesta acest lucru”, a declarat Ponta.

El i-a acuzat pe cei de la PDL că nu sunt de acord cu extinderea programului de vot, deoarece nu vor ca oamenii să vină la vot. „Sunt absolut convins că pe 29 iulie această tactică a PDL și a lui Traian Băsescu, de a pierde pe teren și a câștiga la masa verde, este o tactică falimentară”, a subliniat Ponta.

Potrivit acestuia, referendumul va fi validat doar dacă la vot vor veni jumătate plus unu din cei cu drept de vot.

„Nimeni nu știe, nu poate anticipa cum vor vota românii. Ceea ce știu sigur este că, în baza deciziilor Curții, referendumul este valid cu 50% plus unu din cei cu drept de vot. El se va desfășura într-o singură zi”, a subliniat Victor Ponta.

El a adăugat că susține Raportul Comisiei Juridice din Camera Deputaților, care prevede că judecătorii CCR nu se pot pronunța asupra hotărârilor ce țin de autonomia Parlamentului și de votul individual. Potrivit acestei prevederi, CCR nu mai poate soluționa contestațiile venite pentru numirea sau revocarea din funcție a președinților celor două Camere ale Parlamentului.

În plenul Senatului se discută la această oră Ordonanța de Urgență a Guvernului privind referendumul.

„Intra în Referendum Gândul pe Facebook si câștigă un iPad!”

 

Citește și