Premierul spune că ANPC a pus în transparență un ordin în privința gramajului: ,,Protejăm puterea de cumpărare a celor cu venituri mici și medii”

Publicat: 16 05. 2024, 11:26
Actualizat: 16 05. 2024, 11:30

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi la începutul ședinței de Guvern că se faci pași importanți în privința fenomenului de shrinkflation, iar ANPC a pus în transparență decizională un ordin prin cae se pot face sesizări în privința gramajului produselor. 

 

Facem deja un pas important și în problema reducerii gramajului, dar a păstrării prețului, acest tip de scumpire mascată, de înșelare a clienților. Președintele ANPC a pus în transparență decizională ordinul care impune procesatorilor să semnaleze clar orice micșorare a gramajului produselor, cu toate detaliile necesare. Protejăm mai ales puterea de cumpărare a celor cu venituri mici și medii, cei mai afectați de aceste practici înșelătoare, a declarat Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:

Ia AMPLOARE fenomenul „Shrinkflation”, prin care cantitatea unui produs se reduce, dar prețul rămâne același. Client: „O înșelătorie pe față”