Premierul Victor Ponta: Cel mai important semn de respect față de personalul medical se dă la constituirea bugetului. Este o bătălie să obțin 3000 de posturi

Premierul Victor Ponta: Cel mai important semn de respect față de personalul medical se dă la constituirea bugetului. Este o bătălie să obțin 3000 de posturi
Publicat: 24/11/2012, 16:42
Actualizat: 25/06/2013, 17:58

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Spitalul Județean de Urgență Suceava, că e important să fie găsite metodele prin care personalul medical să fie convins că merită să rămână în țară și a subliniat că cel mai mare semn de respect față de acest sistem va fi dat la constituirea bugetului.

Ponta a spus, la Spitalul Județean de Urgență Suceava, unde a participat la inaugurarea lucrărilor de modernizare, că sănătatea a fost domeniul în care s-au deblocat cele mai multe posturi în acest an, respectiv 3.000, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Pot să vă asigur că să obții 3.000 de posturi de la domnul Florin Georgescu și de la domnul Gherghina e o bătălie cumplită”, a spus premierul, care a arătat că s-a reușit ca în domeniul sănătății să fie schimbată regula de angajare a unei persoane la plecarea altor șapte.

„Nu poți în sănătate să spui să plece șapte medici ca să aduci unul sau să plece șapte asistente ca să vină una. Lucrul acesta se poate întâmpla, eventual, dacă trebuie, în administrația publică, în altceva, dar nu în sănătate. Am reușit să schimbăm această regulă, evident, necesități de personal există, în continuare, și important este să putem asigura anvelopa salarială și să găsim toate celelalte metode mai tehnice prin care să-i ajutăm pe medicii care doresc să rămână în țară, să o facă”, a spus premierul.

Victor Ponta a mai spus că e important ca împreună, guvernanți, medici, asistenți să-i convingă pe medicii și asistenții tineri că merită să rămână să lucreze în România.

Premierul a subliniat că cel mai important semn de respect față de medici, față de personalul medical va trebui dat atunci când se va construi bugetul pentru anul 2013 și bugetul Casei Naționale de Sănătate și bugetul Ministerului Sănătății.

„Pentru orice medic sau asistent este important cum arată locul în care lucrează, dar și să știe și că există un buget decent, dar care să asigure funcționarea normală a spitalului până la sfârșitul anului”, a spus Ponta.

El a mai arătat că, în ceea ce privește finanțarea în perioada 2014-2020, a făcut propuneri astfel încât să fie mai multe programe care pot fi accesate din domeniul sănătății.

Premierul Victor Ponta a vizitat, sâmbătă, secțiile de Chirurgie generală, ATI, Blocul Operator, dar și Centrul de excelență în radiologie și cardiologie intervențională din cadrul SJU Suceava, apoi a avut o întrevedere cu conducerea unității, cu medicii șefi de secții și asistenții șefi.

El i-a felicitat pe toți cei care au sprijinit ideea renovării și reabilitării Spitalului Județean de Urgență Suceava, dar și pe cei care i-au convins pe miniștri, diverse Guverne să aloce fondurile necesare pentru realizarea acestor proiecte.

El a arătat că este important că SJU Suceava a fost inclus într-o rețea strategică din Moldova să beneficieze, în continuare, de investiții atât în partea tehnică, dar și în oameni, urmând să fie în complementaritate cu Centru Regional de la Iași, iar zona Moldovei va putea fi acoperită din punct de vedere al sistemului de sănătate, cu unități de mare performanță.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce ar face Ungaria dacă ar fi atacată de Rusia. Răspunsul șocant dat de un...
Vedeta pe care fanii abia o mai recunosc. Ar fi ajuns așa din cauza fostei...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Israelul monitorizează o uriașă armată masată la graniță, care așteaptă ordinele Hezbollah
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă...
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, consideră un păcat cununiile oficiate sâmbăta. „Cei care fac rămân mereu...
Vine iarna în București. Pe ce dată cade prima zăpadă în Capitală, potrivit meteorologilor Accuweather
O femeie din Bacău și-a revenit inexplicabil din comă și a început să cânte. Cum...
România, lovită de sâmbătă de una din cele mai puternice furtuni. Trei judeţe, cele mai...
"I-a murit creierul" Cel mai monstruos culturist din lume a decedat. Ilia avea 36 de...
A murit Maggie Smith, actrița cunoscută pentru rolurile din filmele „Harry Potter” și „Downton Abbey”....
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Luminile de zi sau faza scurta? Ce trebuie să aprinzi când circuli pe șoselele din...
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Obiect CIUDAT, detectat pe radare în timp ce trecea pe lângă Pământ
S-a rupt coaliția. Lovitura dată Ciucă l-a năucit pe Ciolacu
Moment emoționant pe scena iUmor. Cătălin Bordea: „Ăsta este un moment pentru care ești recunoscător...
"Ea era rece, moartă, iar el abia respira" Ana Maria a murit în beci, lângă...
Mihai Albu, despre discuțiile de după despărțirea de Iulia Albu. Designerul mărturisește că el a...
Cine este Ruxandra și cu ce se ocupă nora foștilor soți, Alin Oprea și Larisa...
BANCUL ZILEI. Bulă, în pat cu fata unui fermier din Vaslui: - Bulă, încetează sau...
Tot mai mulți oameni folosesc ChatGPT, iar asta nu este neapărat de dorit