Premierul Viorica Dăncilă o atacă pe Raluca Turcan: Mai ușor cu amenințările. Vă puteți da doctoratul în plângeri penale

Premierul Viorica Dăncilă o atacă pe Raluca Turcan: Mai ușor cu amenințările. Vă puteți da doctoratul în plângeri penale
Publicat: 18/06/2019, 17:20

„Doamnă Turcan, vorbiți de ignorarea votului oamenilor. Noi am învățat din acest vot. Am văzut care sunt greșelile și nu le repetăm. Însă dumneavoastră ignorați votul românilor. Românii au votat în 2016 pentru o majoritate PSD-ALDE în Parlament tocmai pentru a guverna această țară. Încercați să faceți diferența între votul la alegerile parlamentare și votul la europarlamentare sau locale. Am să rog pe cineva să vă explice semnificația fiecărui vot pentru că văd că nu puteți să faceți față. În același timp mai ușor cu amenințările stimată doamnă. Știu că puteți să vă dați dctoratul în plângeri penale, pentru că faceți acest lucru pentru tot ceea ce nu vă convine. O să faceți plângeri penale împotriva tuturor celor care nu v-au votat și nu o să vă voteze niciodată pentru că nu inspirați încredere? Aceasta este metoda pe care vreți să o folosiți? Acest lucru înseamnă democrație? Cine nu este de acord cu mine este împotriva mea și îi fac plângere penală? Mai mult, poate chiar de Înaltă trădare, pentru că ne-am obișnuit cu acest lucru”, a declarat Viorica Dăncilă, la dezbaterea moțiunii de cenzură.

Premierul a afirmat că ar fi fost mai util dacă PNL ar fi venit în textul moțiunii de cenzură cu argumente, nu cu jigniri.

„Atunci mă întreb, cum reprezentați dumnevoastră această țară? Cu plângeri penale împotriva primului ministru pentru un parteneriat strategic cu o altă țară? Aceasta este modalitatea dumneavoastră de abordare? A spus și repet, oamenii nu apreciază jignirile. Aș fi vrut să veniți cu argumente. Cred că ar fi fost mult mai bune și dacă tot vorbiți de partide mici, cred că faceți referire la partidul care v-a promovat, la PDL, în niciun caz la PSD”, a adăugat Dăncilă.

Șeful Executivului a mai spus că guvernul său a emis 114 ordonanțe de urgență, la fel ca guvernul Cioloș, însă nu a modificat codurile penale într-o singură zi ca fostul guvern.

„Am ascultat cu multă atenție ceea ce ați spus. Am crezut că veți avea abordări diferite, că veți folosi argumentele, nu jignirile. Se pare că este un scenariu pe care îl repetați de fiecare dată când este moțiune de cenzură. Ați vorbit despre ordonanțele de urgență. Vă reamitesc că guvernul Cioloș a dat într-un an de zile 114 OUG, Guvernul Boc a dat 130, guvernul Dăncilă a dat 114 OUG, dar există o diferență. Guvernul Dăncilă nu a făcut ceea ce a făcut guvernul Cioloș, nu a modificat 151 de articole într-o singură noapte, din Codul penal și Codul de procedură penală. De ce folosiți dublul standard? De ce spuneți numai ceea ce vă convine?”, le-a transmis Dăncilă parlamentarilor opoziției.

Parlamentarii votează, la ora transmiterii acestei știri, moțiunea de cenzură pentru demiterea guvernului Dăncilă. Votul este secret, cu bile. Pentru a trece moțiunea sunt necesare 233 de voturi, din totalul celor 465 de parlamentari.

Foto: Mediafax Foto

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tsunami uriaș s-ar putea produce în Marea Mediterană până în 2030. Experții au avertizat...
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Până la ce vârstă ar trebui să trăiești pentru a te bucura de întreaga contribuție...
O jurnalistă din Marea Britanie, despre Bucureşti: "Un amestec tentant de clădiri medievale, neoclasice, din...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Cod galben de caniculă în România pe 7 și 8 iulie! Regiunile în care se...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Un urs care a intrat în Grădina Zoologică din Târgu Mureş, omorând căprioare şi emu,...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
Decizie pentru toți cei care mănâncă PEPENI românești. Se întâmplă de mâine, 8 IULIE
Cel mai nou bulevard din București. Când are loc marea deschidere
Grasu XXL, în lacrimi pe scena de la Neversea 2024. Artistul a reușit cu greu...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu...
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
„Celulele timpului” din creier ar putea fi mai cruciale decât am crezut vreodată
×