Președintele CJ Neamț, trimis în judecată. Ionel Arsene se află în arest preventiv
„În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală. Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari”, transmite DNA.
Este vorba despre bani primiți prin intermediar de la Gheorghe Ștefan, persoana care ar fi urmat să fie declarată incompatibilă fiind fostul șef CJ Neamț, Culiță Tărâță. După decesul acestuia, Gheorghe Ștefan i-ar fi cerut banii înapoi.
În data de 3 octombrie 2016, Gheorghe Ștefan a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 6 ani închisoare și a fost liberat condiționat la data de 20 septembrie 2017, timp în care, în cursul anului trecut, între cei menționați anterior au avut loc mai multe discuții în legătură cu restituirea datoriei de către Ionel Arsene. După condamnarea lui Pinalti, el i-a cerut lui Arsene, prin intermediul unui bilet înmânat de fiul său, banii, iar președintele PSd Neamț l-a încurajat să fie liniștit, întrucât PSD o să dea o ordonanță de grațiere, se arata în dosarul DNA.
„La data de 31 iulie 2015, inculpatul Arsene Ionel, în aceeași calitate, a pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (martor în cauză) un procentaj de 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administrația Națională Apele Române (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administrațiile bazinale.
În schimbul acestui comision, în perioada iulie – septembrie 2015, inculpatul Arsene Ionel și-a exercitat influența asupra unui coleg de partid, la vremea respectivă secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru a-l determina să facă demersuri în vederea alocării, de către A.N.A.R, a sumei anterior menționate, demersuri rămase însă fără rezultat”, este o altă acuzație a procurorilor.
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor imobile ce aparțin lui Arsene.