Prima pagină » Știri politice » Președintele executiv al Partidului Verde, Ovidiu Iane, se delimitează de Cernea și revine în PSD

Președintele executiv al Partidului Verde, Ovidiu Iane, se delimitează de Cernea și revine în PSD

Președintele executiv al Partidului Verde, Ovidiu Iane, se delimitează de Cernea și revine în PSD
Președintele executiv al Partidului Verde, Ovidiu Iane, deputat de Suceava, a anunțat, sâmbătă, că a revenit în PSD și se delimitează de ultimele acțiuni publice ale liderului partidului, Remus Cernea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Președintele executiv al Partidului Verde, Ovidiu Iane, deputat de Suceava, a anunțat, sâmbătă, că a revenit în PSD și se delimitează de ultimele acțiuni publice ale liderului partidului, Remus Cernea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Președintele executiv al Partidului Verde, Ovidiu Iane a participat, sâmbătă, la Consiliul județean al PSD Suceava.

Iane a declarat corespondentului MEDIAFAX că a decis să revină în PSD, partid în care s-a înscris în august 2012 pentru că dorește să se delimiteze de ultimele acțiuni publice ale liderului PV, Remus Cernea.

El a spus că, formal, a fost membru PSD în toată perioada, în condițiile în care, ca deputat, este membru al grupului PSD din Camera Deputaților.

Ovidiu Iane este și delegat al organizației PSD Suceava la Congresul PSD care se va desfășura săptămâna viitoare.

În paralel cu Consiliul județean al PSD Suceava, sâmbătă, într-o ală locație din Suceava a avut loc Biroul Permanent Național al Partidului Verde, la care a participat deputatul USL Remus Cernea.

Cernea a spus că în cadrul ședinței s-a discutat despre mobilizarea în vederea alegerilor europarlamentar, precizând că la alegerile din 2014 pentru Parlamentul European Partidul Verzilor europeni va avea o campanie electorală comună pentru toate țările membre. Cernea a explicat că verzii europeni vor promova în toate țările un set de teme comune din programul electoral, dar campania va conține și teme specifice fiecărei țări. El a spus că va fi candidat al Partidului Verde pentru Parlamentul European, dar nu pe un loc eligibil.

Remus Cernea a mai spus că va propune ca pragul electoral la alegerile europarlamentare să fie stabilit la numărul minim de voturi pentru alegerea unui europarlamentar, ceea ce înseamnă un procent de 3,12 la sută, în condițiile în care România va fi reprezentată de 32 de parlamentari în Parlamentul European. În prezent, pragul electoral la alegerile europarlamentare este de 5 la sută.

Remus Cernea a mai declarat că Partidul Verde își propune să obțină cel puțin un mandat de europarlamentar în urma alegerilor pentru Parlamentul European din 2014.

Recent, Remus Cernea a anunțat că pregătește o inițiativă legislativă care să vizeze o altă formă de finanțare a cultelor decât cea de la bugetul de stat, respectiv cea a modelului german. Cernea vede o redirecționare a unui procent din impozitul pe venit al cetățenilor, la liberă alegere, către cultele religioase, ca în cazul organizațiilor nonguvernamentale.

Vineri, deputatul USL Remus Cernea a anunțat că vrea să inițieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali și între persoanele de același sex, susținând că acest model este aplicat în mai multe țări europene.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că cere PSD Constanța retragerea sprijinului politic acordat deputatului Remus Cernea, pentru inițiativa acestuia privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de același sex.

În urma congresului de comasare a dintre Partidul Verde și Mișcarea Verzilor – Democrați Agrarieni din luna ianuarie, președintele noului partid este Remus Cernea, iar Ovidiu Iane ocupă funcția de președinte executiv. Potrivit unui comunicat remis în urma congresului de fuziune, Remus Cernea și Ovidiu Iane nu mai sunt deputați PSD, ci ai Partidului Verde, urmând să activeze însă tot ca afiliați la grupul social-democrat.

Autor