Președintele executiv al PSD: Probabil vom veni cu o remaniere mai amplă. Cred că după moțiunea de cenzură / Stănescu: Am pierdut dezastruos, pot spune eu
„Așteptăm ca președintele, pentru că o să fie JAI-ul și nu se poate duce un ministru interimar la JAI, să numească cât mai repede miniștrii pe care doamna prim-ministru i-a trimis spre validare la Cotroceni. Doamna prim-ministru l-a întrebat, mi-a spus lucrul ăsta, l-a întrebat și a zis «cât de repede», acesta a fost răspunsul. Cât de repede nu știu ce înseamnă, pentru că deja cred că pe 6 expiră și interimatul, adică mâine. Deci mâine ar trebui să îi cheme la Cotroceni, să îi valideze. Titus Corlățean cred că nu. O altă propunere (va face PSD – n.r.). Aproape sigur că va pleca și Viorel Ștefan, probabil că doamna prim-ministru urmează să facă o analiză mai amplă și probabil că vom veni cu o remaniere mai amplă, spun eu, nu acum, imediat. Poate puțin mai târziu, dar e decizia prim-ministrului aici. Cred că după moțiunea de cenzură”, a afirmat Paul Stănescu, la Antena 3.
Acesta a vorbit și despre temele care vor fi discutate la ședința Comitetului Executiv al PSD de vineri, printre acestea numărându-se o analiză a rezultatului slab la europarlamentare și pactul politic propus partidele de Klaus Iohannis.
„Trebuie să facem o analiză profundă ce a dus la pierderea alegerilor. Am pierdut dezastruos, pot spune eu. Am avut cel mai mare scor acum doi ani, în 2016, am avut cel mai mic scor la doi ani și ceva. Sigur că ne îngrijorează lucrul acesta. Aici trebuie o analiză profundă în ceea ce privește rezultatul la alegerile europarlamentare. În primul rând, trebuie să facem o analiză de ce am pierdut alegerile și ce trebuie să facem în continuare. Cu sufletul pe masă și cărțile pe masă trebuie să facem acest lucru. Vom lua niște decizii și în privința a ceea ce e de făcut în privința comunicării. Vom discuta și despre pact”, a conchis Stănescu.
PSD a stabilit în CEx, săptămâna trecută, noile propuneri pentru ministere.
Astfel, pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlățean, diplomat de carieră, pentru Ministerul Justiției, Ana Birchall, cu specializări aprofundate în domeniul juridic, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mînzatu, cu o experiență de 15 ani în domeniul afacerilor și fondurilor europene, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero, care a mai deținut acest portofoliu.
În schimb, președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu îl va numi pe Titus Corlățean vicepremier, așa cum a cerut PSD, numindu-l „artizanul catastrofei de la alegerile din 2014″. Referitor la ceilalți trei miniștri propuși de PSD, Klaus Iohannis a declarat, marți la Cotroceni, că va lua o decizie în zilele următoare.
Klaus Iohannis a anunțat miercuri, după consultările cu liderii partidelor parlamentare pe tema rezultatului referendumului din 26 mai, că invită formațiunile politice să semneze un pact politic pentru consolidarea parcursului european al României.
foto: Hepta