Președintele executiv al UDMR a demisionat

Publicat: 04 01. 2017, 17:09
Actualizat: 28 09. 2018, 08:41

Kovacs Peter a declarat miercuri corespondentului MEDIAFAX că decizia a luat-o încă în luna noiembrie, dar a considerat de cuviință să ducă la bun sfârșit campania electorală pentru alegerile din 11 decembrie.

„Am demisionat, miercuri, din funcția de președinte executiv al UDMR, iar decizia am luat-o încă în luna noiembrie, dar am considerat de cuviință să duc la bun sfârșit campania electorală pentru alegerile din 11 decembrie. Cred că fiecare persoană are dreptul să facă schimbări în viața sa profesională și asta fac eu, de fapt. Nu pot accepta argumentația că dacă cineva a intrat în politică nu mai poate face altceva bine. Mă voi întoarce acolo de unde am venit în politică, și anume în presă. După 18 ani petrecuți în UDMR și 6 în prima linie a Uniunii, cred că a venit timpul unei schimbări”, a spus, pentru MEDIAFAX, Kovacs.

Potrivit acestuia, din punct de vedere statutar, președintele UDMR, Kelemen Hunor, va face o nominalizare pentru viitorul președinte executiv al Uniunii, iar acesta va fi votat în cadrul Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU).

Kovacs Peter a fost ales președinte executiv al UDMR în 30 mai 2015 în cadrul ședinței CRU de la Târgu Mureș.