Prima pagină » Știri politice » Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea păcănelelor, adoptată săptămâna trecută în Parlament

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea păcănelelor, adoptată săptămâna trecută în Parlament

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea păcănelelor, adoptată săptămâna trecută în Parlament

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea păcănelelor care a fost adoptată în Parlament săptămâna trecută și despre care șeful camerei deputaților Alfred Simonis spunea că e o primă bătălie câștigată împotriva păcănelelor.

Potrivit unui comunicat al administrației prezidențiale, șeful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2013 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 (PL-x 700/06.11.2023).

Alfred Simonis, liderul camerei deputaților, anunța că vor mai urma și alte legi.

Am câștigat prima bătălie împotriva păcănelelor. In peste 90% din localitățile din România nu se va mai putea desfășura acest tip de activitate. Lupta nu s-a terminat. Urmează reglementarea drastica a publicității iar pasul următor vizează orașele mari. Păcănelele trebuie scoase din toate orașele României, a spus Simonis.

CONTEXT

Camera Deputaților a dezbătut marți, în regim de urgenţă, prima lege de reglementare a industriei păcănelelor, trecută mai întâi prin comisiile de specialitate. În peste 90% din localităţile din România vor dispărea păcănelele, după aplicarea legii.

Legea jocurilor de noroc nu va mai permite funcționarea păcănelelor în localităţile care au sub 15.000 de locuitori, și va mări amenzile substanţial. Interdicția se va aplica în 10 zile de la intrarea în vigoare a actului normativ.

 Spațiul propus, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slotmachine astfel cum sunt acestea definite în art. 10 alin. (1) lit. e) din OUG 77/2009, trebuie să se afle într-o unitate administrativ teritorială cu o populație mai mare de 15.000 de locuitori. Dovada numărului de locuitori se face prin adeverință eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spațiul propus, se precizează în proiectul de lege.

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu, după ce PĂCĂNELELE au fost interzise: Vom continua să luăm măsuri până când lucrurile vor fi sub control

Alfred Simonis anunță PRIMA lovitură pentru industria păcănelelor. ,,Cel mai mare flagel NU e din cauza online-ului”

 

Citește și