Președintele PMP: Graba modificării codurilor penale lasă sentimentul că PSD le dedică unei găști de cetățeni

Publicat: 27 12. 2017, 19:56
Actualizat: 28 12. 2017, 08:50

„PSD-ul nu poate minți pe nimeni, la ora actuală, că a descoperit peste noapte mari lacune în legislația privind activitatea justiției, pentru că din mai 2012, PSD-ul este la putere. Dintr-odată, presiunea este atât de mare încât încearcă să lase impresia că, dacă nu o fac ei, nimeni nu va mai putea schimba nimic în țară. Exact această grabă lasă sentimentul că o fac cu scopul de a dedica toate aceste modificări unei găști de cetățeni”, a declarat Tomac, pentru MEDIAFAX.

Deputatul PMP a precizat că majoritatea parlamentară nu a reușit să discute cât mai deschis și cât mai înțelept despre modificările la Legile justiției.

„Cred că asemenea măsuri neinspirate riscă să decredibilizeze și mai mult orice demers pe care-l mai face PSD-ul în ceea ce privește modificarea legislației juridice. Au intrat pur și simplu cu bocancii, în stilul practicilor pe care le aplică în toate domeniile, nepăsându-le de nimeni. Exact asta încearcă să facă acum, deși la OUG 13 motivul principal pentru care lumea s-a înfuriat a fost exact introducerea acestui prag valoric, ori noi nu discutăm aici despre o sumă de bani pe care cineva cu bună-credință sau din neglijență o face pierdută din bugetul public, ci discutăm de fapte grave, făcute cu bună-intenție. Când vorbim de infracțiuni care se lasă cu pagube estimate la o cifră sau alta, cum poți evalua că o pagubă de 201.000 de euro e mai gravă decât una de 199.000 de euro? Toată această încercare de a interpreta în mod eronat legislația nu face decât să creeze o prăpastie și mai mare între cetățenii români și aleșii PSD”, a mai spus Tomac.

De asemenea, Eugen Tomac a susținut că România nu ar trebui privită prin prisma acestor demersuri ale PSD.

„Însă avem parte de o clasă politică care de multe ori încearcă să sfideze inteligența populației și face abstracție de o realitate pe care o știm cu toții. România nu mai este o țară izolată, este stat membru NATO și un stat membru UE. Deciziile de la București nu mai sunt trecute cu vederea, ci sunt luate în serios. Cine își imaginează că anumite modificări pot fi făcute pe repede-înainte cu scopul de a-i păcăli pe unii cetățeni care au o serie de probleme în instanțele României nu fac decât să producă foarte mult rău României”, a adăugat liderul executiv al PMP.

Deputatul Cătălin Rădulescu, susținut de 38 parlamentari, a inițiat un proiect pentru modificarea codurilor penale, fiind propuse mai multe schimbări, cele mai controversate fiind cele referitoare la pragul de 200.000 euro pentru abuzul în serviciu și nepedepsirea infracțiunilor comise pentru altul.