Președintele Senatului, Anca Dragu (USR PLUS), despre demisie: Dacă aș elibera funcția, parcursul moțiunii ar fi mai greu
În contextul în care colegii săi de formațiune din Guvern și-au depus mandatele, președintele Senatului, Anca Dragu, a spus, marți, că nu va demisiona deocamdată, din funcție. „Nu vreau să par ipocrită, dar dacă aș elibera această funcție, dacă nu aș fi aici, cu siguranță parcursul moțiunii de cenzură ar fi unul și mai greu”, a spus liderul camerei superioare a Parlamentului.
Președintele Senatului a spus că încă nu își depune demisia, gest care ar îngreuna suplimentar, spune ea, traseul moțiunii de cenzură, care a fost depusă de colegii din USR PLUS, alături de AUR, în contextul în care USR PLUS are 80 de mandate de parlamentari, iar AUR, 43.
Cei șase miniștrii demisionari din USR PLUS și-au depus marți mandatele, așa cum au anunțat luni seara, după eșecul ședinței cu numărul trei convocată pentru discutarea calendarului moțiunii.
„În acest moment nu s-a refăcut o coaliție la nivelul Parlamentului. Un USL 2 nu este încă foarte clar. Demiterea mea ar trebui să se întâmple în plenul Senatului, iar atunci ar fi foarte clară această colaborare PNL-PSD. Nu vreau să par ipocrită, dar dacă aș elibera această funcție, dacă nu aș fi aici, cu siguranță parcursul moțiunii de cenzură ar fi unul și mai greu”, a spus președintele Senatului, Anca Drqagu (USR PLUS).
Ea spune că va demisiona dacă USR PLUS va rămâne în opoziție. „Cu siguranță asta se va întâmpla. De fapt, ar trebui cel mai bine să vedem alianța între PSD și PNL la vot în Senat”, menționează Dragu.
„Eu sunt șocată de această situație”
Anca Dragu spune că obligația conducerii Parlamentului este de a înștiința oficial Guvernul pe tema depunerii moțiunii de cenzură.
„Cu siguranță, azi (marți – n.r.) vom trimite către guvern această înștiințare, pentru că este o obligație legală. Noi analizăm aspectele juridice. Eu sunt șocată de această situație în care PSD și PNL găsesc de cuviință să blocheze un drept constituțional, acela de a depune o moțiune de cenzură”, afirmă Dragu, care precizează că, împreună cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, ar putea convoca o ședință de plen reunit, fără a mai aștepta desfășurarea unei ședințe a BPR.
În plus, Anca Dragu a precizat că luni seara a primit, în format electronic, OUG privind Programul „Anghel Saligny”, cel de la care au început tensiunile în coaliție săptămâna trecută și aprobat vineri – pe care urmează să o introducă în circuitul parlamentar.
„Am primit aseară (luni seara – n.r.) la Senat OUG privind PNDL3, programul „Anghel Saligny”. A fost primit în format electronic, iar azi (marți – n.r.) urmează să primim în format fizic. Ca să fac o glumă, nu am verificat semnăturile. Am constatat că propunerile noastre cu privire la îmbunătățirea programului, astfel încât să ducă la dezvoltarea comunităților locale nu se reflectă în OUG aprobat de Guvern”, a conchis Anca Dragu, citată de Mediafax.