Președinție: Ponta și Iohannis se întâlnesc în această seară pentru a decide numele noului ministru al Finanțelor

Publicat: 20 03. 2015, 11:34

Întâlnirea are loc în contextul în care, deși este urmărit penal de DNA pentru trafic de influență și se cere aviz pentru a fi arestat, ministrul Darius Vâlcov este încă în funcție. Demisionar anunțat încă de duminică, Vâlcov a fost anunțat oficial de Ponta ca fiind retras din Guvern ieri, după ce DNA a trimis Parchetului General referatul destinat Senatului. Revocarea sa din funcție se poate face însă numai de către președinte, aflat la Bruxelles de ieri dimineață, pentru reuniunea Consiliului European.

„Vineri, 20 martie a.c., Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la întoarcerea de la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, îl va primi la Palatul Cotroceni pe prim-ministrul Victor Ponta pentru o discuție referitoare la numirea unui nou ministru de Finanțe”, a anunțat astăzi Președinția.

Klaus Iohannis are programată conferința de presă finală la Bruxelles la ora 13.45 ora României, urmând să revină la București în jurul orei 18.00. Tot în această seară, președintele și-a programat plecarea la Sibiu.