Prezidențiabilul Iohannis a ajuns „la inundații”. După 10 zile

Publicat: 07 08. 2014, 18:03
Actualizat: 21 05. 2015, 01:37

Primarul din Novaci, localitate afectată de viitura de la sfârșitul lunii iulie, a declarat pentru gândul că președintele PNL, Klaus Iohannis și vicepreședintele Atanasiu au vizitat astăzi comuna și au stat de vorbă cu oamenii. Premierul Ponta a nominalizat Novaci printre localitățile în care consideră că și-a lansat candidatura la prezidențiale.

„Azi a fost o vizită inopinată a primarului Iohannis, a domnului Atanasiu și a unei colege din Alba. Cei din Alba au venit cu ajutoare: material de construcții, produse alimentare și mobilier second hand. Am mers cu domnul Iohannis în zonele afectate de inundații, le-am explicat ce s-a întâmplat și au discutat cu cetățenii. Au venit în jurul orei 12.30 – 12.45”, a povestit primarul din Novaci, Dorel Leuștean (PNL), cum a decurs vizita lui Iohannis.

Potrivit primarului, colegii săi de partid l-au sunat când se aflau la 40 de km de Novaci pentru a-l întreba dacă se află în localitate.

„I-am spus că da și m-am dus acolo. Apele s-au retras, iar la digurile afectate se lucrează penttru refacere provizorie. Domnul Iohannis a stat foarte puțin, 20 – 30 de minute și după aceea a plecat. Au vizitat două puncte, cele mai critice și au plecat. A rămas că mai revine. Materialele de construcții și mobilierul second hand s-au depozitat la primărie, produsele alimentare au fost împărțite de echipele de tineri. Nu știu dacă domnul Iohannis a mers și în alte localități”, a declarat pentru gândul primarul din Novaci.

Iohannis a criticat modul în care guvernul Ponta a acționat la inundații, caracterizând modul de intervenție drept unul „slab”.