Prezidențialele, la pariuri: Ponta, favorit. Victoria lui Iohannis multiplică de câteva ori miza

Publicat: 12 11. 2014, 18:09

Scrutinul de duminică, în urma căruia va fi ales noul șef al statului, este inclus în oferta unor case de pariuri active în România.

Favoritul prezidențialelor este, în opinia celor de la Casa Pariurilor, Victor Ponta, care are, miercuri, o cotă de 1,2 să câștige. Asta înseamnă că un pariu de 10 lei pe candidatul alianței PSD-UNPR-PC aduce un profit de 2 lei dacă acesta câștigă, în condițiile în care profitul = miza x (cota – 1).

Tot la Casa Pariurilor, Klaus Iohannis are cota 5,4 să învingă duminică, adică profit 44 de lei la o miză de 10 lei pe candidatul ACL.

Ponta este favorit și la winner.ro, unde, miercuri, este cotat tot cu 1,2 să fie noul președinte al României, în timp ce Iohannis are cota 3,6, ceea ce înseamnă 26 de lei profit cu o investiție de 10 lei.

Pe de altă parte, Casa Pariurilor are în ofertă și anticiparea prezenței la vot. Astfel, se oferă cotă 1,9 pentru cei care pariază că duminică vor veni la urne peste 57,5% dintre cei cu drept de vot – profit 9 lei la o miză de 10 lei. Aceeași cotă se oferă pentru pariurile că prezența la vot va fi de sub 57,5%.

În primul tur al alegerilor, prezența la vot la fost de 53,17%, potrivit Biroului Electoral Central (BEC).

Pariurile pe alegerile prezidențiale pot fi puse până sâmbătă seară, cu mențiunea că pot exista modificări ale cotelor.

Omologarea pariurilor se va face conform rezultatelor oficiale, cu două zecimale exacte, pe care la va anunța BEC.

Cristian Tudor Popescu și Claudiu Pândaru comentează LIVE A DOUA DEZBATERE dintre Victor Ponta și Klaus Iohannis, găzduită de B1 TV de la ora 20:00