Infrastructura școlară, în care s-a investit foarte mult în ultimii ani, este extrem de dezechilibrată, în unele zone arată incredibil, însă în zone mai izolate aceasta este de sfârșit de secol XIX și început de secol XX, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, ministrul Educației, Remus Pricopie.
„Dacă discutăm despre probleme și provocări, intrăm și în zona mai dură a infrastructurii școlare, în care s-a investit foarte mult în ultimii ani, dar care este extrem de dezechilibrată de la o zonă la alta. Poți să găsești licee sau școli care arată absolut incredibil, dar poți să te duci în zone mai izolate în care găsești o infrastructură de sfârșit de secol XIX și început de secol XX”, a spus ministrul Educației.
Remus Pricopie a precizat că la Ministerul Educației se creionează bugetele pe fonduri structurale pentru 2014-2020 și pe componentele Regio, pe dezvoltare regională și pe componenta de program operațional, pe agricultură vor exista subcomponente distincte pentru investiție în infrastructura școlară.
„Este un lucru pe care trebuie să-l avem în vedere, pentru că degeaba vorbim despre manuale digitale și despre formarea cadrelor didactice, dacă școala nu are acoperiș, așa cum, din păcate, uneori se întâmplă”, a mai spus ministrul Educației.