Prim-ministrul Marcel Ciolacu, primit cu onoruri militare de premierul bavarez Markus Söder

Publicat: 18 06. 2024, 11:00
Actualizat: 18 06. 2024, 12:00

Premierul Marcel Ciolacu a fost întâmpinat marți dimineață cu onoruri militare de premierul bavarez Markus Söder. Cei doi vor avea și o primă ședință comună de guvern România-Bavaria. 

Premierul Marcel Ciolacu transmite că în cadrul acestei reuniuni se vor discuta dosare de politică externă și europeană, securitate, cooperare pe linie de afaceri interne, afaceri sociale și muncă.

Dimensiunea economică este un pilon al colaborării noastre. Dintre landurile germane, Bavaria reprezintă cel mai important investitor și partener comercial pentru România, cu un volum de schimburi comerciale de peste 8 miliarde de euro. Ne dorim ca marile companii cu sediul în Bavaria din domeniul industriei auto, al ingineriei și al industriei aerospațiale să investească în România pentru că avem unul dintre cele mai mari ritmuri de creștere din Europa, transmite premierul Marcel Ciolacu.

În cadrul vizitei oficiale, premierul este însoţit de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, de ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, de ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, de ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, de ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Luni, prim-ministrul Marcel Ciolacu a asistat la primul meci pe care echipa naţională de fotbal a României l-a susţinut la Campionatul European de Fotbal EURO 2024 în compania selecţionatei naţionale a Ucrainei, iar luni seară a participat la recepţia oferită în onoarea sa, la Castelul Nymphenburg din Munchen, împreună cu reprezentanţi ai diasporei, ai etnicilor germani din România, ai saşilor şi ai şvabilor, precum şi ai cultelor.