Prima ieșire a lui Ponta după demisia de la Guvern. Ce invitație le-a făcut foștilor miniștri

Publicat: 21 12. 2015, 14:33

Potrivit surselor citate, întâlnirea urmează să aibă loc în jurul ore 13.00, într-un restaurant din Capitală, cunoscut ca loc de întâlnire pentru liderii politici. În același restaurant se întâlneau și liderii PDL și membrii Guvernului cu Traian Băsescu, în timpul guvernării Boc.

La întâlnire au fost chemați toți foștii miniștri care au activat în ultimul Cabinet Ponta, însă nu toți au și confirmat prezența. Nici participarea liderul UNPR, Gabriel Oprea, nu era sigură.

Întâlnirea are loc în contextul în care fostul premier Victor Ponta a revenit în țară, după o absență de câteva săptămâni. Duminică, Ponta a postat pe Facebook o serie de fotografii cu el jucând baschet, comentând că, „după 7 luni de pauză forțată”, a revenit pe teren alături de colegii săi.

La sfârșitul săptămânii trecute, președintele PSD, Liviu Dragnea, a organizat o ședință informală, pe domeniul său de la Turnu Măgurele, unde i-a invitat pe șefii de organizații ale partidului.

Întrebat dacă a fost invitat și Victor Ponta, Dragnea a spus că a încercat să îl contacteze, însă nu a reușit să vorbească cu el. „L-am căutat ieri (miercuri – n.r.) pe Victor Ponta, l-am sunat de câteva ori la telefon, nu mi-a răspuns. Nu știu dacă este în țară, dar l-am căutat. Și eu, și mai mulți colegi”, a spus acesta.