Prima reacție a premierului Ponta la informația că ministrul Voinea pleacă din Guvern. Ce spune ministrul Bugetului

Publicat: 15 06. 2014, 22:02
Actualizat: 29 07. 2014, 18:28

Premierul Victor Ponta a infirmat zvonurile privind demisia, duminică seara, din guvern a ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea, declarând pentru gândul că această informație este „o invenție”.

„Realitatea TV pur și simplu inventează”, a fost răspunsul premierului Ponta când a fost întrebat dacă ministrul delegate pentru Buget și-a prezentat demisia din guvern, așa cum postul TV amintit anunțase.

Cu toate acestea, ministrul Liviu Voinea a confirmat oficial duminică seara că va urma să plece din Guvern pentru a ocupa un post de viceguvernator BNR. Voinea a infirmat însă că și-a dat demisia, subliniind că această mutare ar putea avea loc din octombrie.

RĂSPUNSUL LUI LIVIU VOINEA

Voinea ar urma să primească un post în Consiliul de Administrație de la BNR dacă ar fi plecatdin Executiv, iar social-democrații vor trebui să găsească un înlocuitor pentru acesta. Mâine dimineață este programată o ședință a conducerii PSD, iar în Parlament se vor vota propunerile pentru Consiliul de Administrație al BNR.

Până vineri au fost depuse candidaturile lui Mugur Isărescu, susținut de toate partidele, Florin Georgescu, Cristian Popa, Daniel Dăianu, Marin Dinu, Nicolae Dănilă din partea Alianței PSD-UNPR-PC, Bogdan Olteanu din partea PNL, Agnes Nagy din partea UDMR și Virgil Stoenescu din partea PDL.