Prima reacție din PSD în ziua decisivă pentru viitorul Guvern: ”Trebuie epuizate toate căile constituționale”

Publicat: 28 12. 2016, 11:47
Actualizat: 28 12. 2016, 21:37

Horia Nasra a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că așteaptă la ședința CEx să vadă care este propunerea președintelui partidului, Liviu Dragnea, în legătură cu funcția de premier, aceasta urmând să fie analizată.

„Aștept la ședința CEx să văd care este propunerea președintelui partidului pe care o vom analiza. La ultimul CEx l-am mandatat pe președinte să vină cu o propunere, să găsească un candidat pentru funcția de premier, deci nu s-a schimbat nimic din acest punct de vedere. Cred că în ședință va trebui să analizăm la rece, împreună, este prima dată când ne întâlnim după decizia președintelui și va fi o analiză. Importantă este o decizie a echipei și cred că trebuie să fim deschiși unui dialog, să încercăm să epuizăm toată căile constituționale și instituționale pentru evitarea unei crize politice”, a spus Nasra.

Comitetul Executiv Național al PSD se va reuni miercuri, ca urmare a deciziei președintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerea ca Sevil Shhaideh să fie desemnată premier, surse politice precizând, pentru MEDIAFAX, că s-ar putea cristaliza varianta de a se formula o nouă propunere de premier.

Comitetul Executiv Național al PSD a fost convocat pentru miercuri, ora 16.00, la sediul PSD.