Prima pagină » Știri politice » Primarul din Sfântul Gheorghe își îndeamnă prietenii de pe Facebook să îi trimită poze cu simboluri regionale și naționale

Primarul din Sfântul Gheorghe își îndeamnă prietenii de pe Facebook să îi trimită poze cu simboluri regionale și naționale

Primarul din Sfântul Gheorghe își îndeamnă prietenii de pe Facebook să îi trimită poze cu simboluri regionale și naționale
Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, își îndeamnă prietenii de pe o rețea de socializare să îi trimită fotografii care reprezintă simboluri regionale și naționale afișate în diferite state, el creând un album unde sunt adunate aceste poze.

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, își îndeamnă prietenii de pe o rețea de socializare să îi trimită fotografii care reprezintă simboluri regionale și naționale afișate în diferite state, el creând un album unde sunt adunate aceste poze.

Antal Arpad a creat pe pagina sa de Facebook un album în care sunt postate fotografii cu simboluri regionale și naționale afișate în diferite state.

„Fotografiile postate în acest album arată simboluri regionale și naționale afișate în diferite state europene și peste tot în lume. Îi rog pe prietenii mei să-mi trimită fotografii similare de oriunde din lume, ca să le postăm într-un album aici, pe Facebook. Motto-ul Europei este „Unitate în diversitate”. Haideți să arătăm lumii că suntem și noi cetățenii Europei de adevăratelea, că respectăm și apreciem diversitatea!”, scrie Antal în mesajul postat pe Facebook, în limbile maghiară, română și engleză.

Până în prezent, au fost postate în acest album mai multe fotografii, spre exemplu din comuna Méhkerék (Ungaria), unde pe Casa Satului (Községháza) este arborat atât steagul Ungariei, cât și al României, cu steagul Moldovei pe Cetatea Neamțului, cu Liceul Român „Nicolae Bălcescu” din Gyula (Ungaria), unde este arborat și tricolorul românesc sau cu steagul Scoției în Edinburg.

De asemenea, au fost postate poze cu steagul din Quebec și cel al Canadei în Montreal sau cu Castelul Cardiff, pe care este arborat steagul din Wales (Marea Britanie), precum și cu steagul german și cel al Bavariei în Nurnberg. Tot în acest album se regăsește steagul francez, alături de cel al Occitaniei, în Toulouse (Franța), precum și drapelul Bretaniei în Franța sau steagul găgăuz arborat în Republica Moldova.

Joi, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, postase pe Facebook un alt mesaj prin care își îndemna prietenii să posteze steagul secuiesc pe coperta lor de pe această rețea de socializare.
Antal, care este și președintele UDMR Sfântu Gheorghe, susținea, joi, într-o conferință de presă, că în aceste zile comunitatea maghiară este „linșată mediatic”, conflictul diplomatic România-Ungaria fiind creat astfel încât anunțul privind imposibilitatea continuării lucrărilor la Autostrada Transilvania să nu fie observat de ardeleni.

Secretarul de stat în MAE ungar Nemeth Zsolt a declarat, marți, că maghiarii din Transilvania sunt supuși unei agresiuni simbolice și, prin urmare, maghiarii din Ungaria trebuie să răspundă, arborând steagul Ținutului Secuiesc.

În replică, premierul Victor Ponta a cerut ministrului de Externe să adopte o atitudine fermă și să transmită că România nu acceptă de la nimeni din străinătate „obrăznicii” și lecții privind funcționarea autorităților locale și nici sfaturi privind arborarea steagurilor.

Ambasadorul Ungariei la București, Oszkar Fuzes, declara, miercuri, într-o intervenție televizată, că asumă integral afirmațiile secretarului de stat în MAE ungar Nemeth Zsolt privind steagul secuiesc, el exprimând și ideea că ar susține modificarea art. 1 din Constituției României și autonomia.

Președintele Traian Băsescu a declarat referitor la afirmațiile ambasadorului ungar privind modificarea Constituției României că va avea „o reacție potrivită” atunci când și președintele Ungariei va avea una, precizând că sunt alte instituții care „gestionează viața de zi cu zi a ambasadorilor”.

Ungaria vrea o rezolvare prin dialog a situației care a evoluat după ce România a interzis folosirea steagului secuiesc pe clădirile publice, a declarat secretarul de stat din Ministerul ungar de Externe Zsolt Nemeth, afirmând că Budapesta nu vrea ca problema să fie ridicată la nivel european.

El a afirmat că este în interesul Ungariei să rezolve situația prin dialog cu România, mai degrabă decât ca tensiunile să escaladeze. „Lucrăm pentru reducerea acestei tensiuni”, a adăugat el.

(Kiss Edit, corespondenti-mediafax.ro)