Primiți cu Reforma? Dragnea și Ponta le explică baronilor locali „SCHIMBAREA” cu poza lui Iohannis în mână și cu mesaje „primite din afara țării”

Primiți cu Reforma? Dragnea și Ponta le explică baronilor locali „SCHIMBAREA cu poza lui Iohannis în mână și cu mesaje „primite din afara țării
Publicat: 18/12/2014, 08:37
Actualizat: 18/12/2014, 11:34

După pierderea alegerilor prezidențiale, tandemul Ponta – Dragnea a anunțat o serie de măsuri de reformare a PSD care să ajute partidul să câștige viitoarele competiții electorale. Privite cu multă suspiciune în partid, existând contestări puternice, măsurile „de reformă” ar urma să fie adoptate la Congresul partidului din primăvara lui 2015.

Separarea funcțiilor administrative de cele politice, în sensul că șeful unui Consiliu județean nu poate ocupa concomitent și funcția de președinte al unei organizații județene a PSD, limitarea mandatelor aleșilor locali și a parlamentarilor la doar două mandate se numără printre propunerile de reformă susținute de Ponta și Dragnea.

Reacția din teritoriu nu a fost pe placul liderilor de la București. Marian Oprișan – președintele UNCJR și Paul Stănescu – președinte CJ Olt au transmis în Kiseleff că dacă se dorește reformă principiul trebuie să se aplice de sus până jos și Dragnea și Ponta ar trebui să aleagă și ei între funcțiile de la partid și cele de la Palatul Victoria. Dragnea a încercat să explice cum separarea funcțiilor politice trebuie asumată doar în teritoriu pentru că șefii locali ar acumula prea multă putere. Victor Ponta a reacționat diferit, spunând că un principiu se aplică de sus până jos, „fără excepții”.

Problema a fost pentru Dragnea și Ponta cum să le explice primarilor și parlamentarilor că trebuie să renunțe și la puterea politică, dar să fie de acord și cu reducerea mandatelor la două.

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a convocat mai mulți lideri din teritoriu pentru a le explica despre ce e vorba în „reforma” propusă. La întâlnirea de la Ministerul Dezvoltării, Liviu Dragnea le-a spus șefilor de CJ-uri, dar și șefilor de organizații că era nevoie de acest plan de reformă în PSD, în caz contrar, PSD ar fi fost surprins de măsuri similar propuse de președintele nou ales, Klaus Iohannis, pentru întreaga clasă politică.

După sperietoarea Iohannis, Dragnea a apelat și la factorul extern pentru a-și convinge colegii că nu trebuie să se opună reformei începută în partid. Președintele executiv a citat iar din surse externe, dar nu a precizat de unde informațiile.

Când șefii din teritoriu i-au cerut mai multe detalii despre cerințele venite din afara țării, Dragnea le-a reproșat: „Nu aveți încredere în mine?”, au declarat pentru gândul surse participante la întâlnire. Dragnea nu este la prima explicație în partid când invocă factorul extern. Marian Vanghelie a relatat că în prima ședința Comitetului Executiv al PSD, Dragnea a spus că s-au pierdut alegerilor din cauza americanilor și a Facebook-ului. Președintele PSD a contrazis informația și a trimis și o scrisoare ambasadei SUA pentru a lămuri situația.

La câteva ore după Dragnea, premierul Victor Ponta, în ședința Comitetului Executiv, dar și la întâlnirea cu grupurile parlamentare ale PSD, a vorbit despre reforma în partid. Și el a invocat numele președintelui nou ales, Klaus Iohannis.

În fața deputaților și senatorilor PSD, Ponta a spus că nu are rost să se plângă de reducerea numărului de mandate pentru că oricum cu această idee urma să vină Klaus Iohannis și atunci nu se mai puteau opune. Astfel, a părut că inițiativa clasei politice aparține PSD.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce ar face Ungaria dacă ar fi atacată de Rusia. Răspunsul șocant dat de un...
Filmul crimei din Mehedinți! Și-a ucis tatăl, apoi a sunat la 112 să anunțe dispariția...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Femeia din Bacău aflată în comă, care și-a revenit brusc și a început să cânte....
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
L-ai văzut? Lucian a plecat la muncă în Cehia și de atunci a dispărut fără...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Luminile de zi sau faza scurta? Ce trebuie să aprinzi când circuli pe șoselele din...
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
România a pierdut un monstru sacru. A fost cel mai iubit actor: A avut mare...
Vremea se transformă în București. Se anunță fenomene extreme
Ea este femeia care și-a ”pedepsit” soțul pentru infidelitate cu o nouă iubită, care e...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Cum încearcă Alin Oprea să "elimine" și să evite controversele scandalului în care este implicat
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Cercetătorii au creat „mătasea de păianjen” care vindecă rănile diabetice