Primul succes al lui Marcel Ciolacu în viața de întreprinzător, în anii ’90 / RECORDER: Ciolacu preia afacerea vecină

Publicat: 19 06. 2024, 22:44
Actualizat: 19 06. 2024, 22:52

Patiseria lui Marcel Ciolacu din piața centrală a orașului Buzău e o afacere profitabilă. Reiese asta din câștigurile ultimilor ani. Din declarația de avere a fostului președinte al Camerei Deputaților afli că, în anul 2021, spre exemplu, Marcel Ciolacu a încasat dividende de aproape 500 de mii de lei. 

Un reportaj Recorder publică miercuri afirmațiile unei comerciante care avea un magazin alăturat celui al familiei Ciolacu.

Lucia Popa, fostă vânzătoare în comunism și devenită, în anii ’90, chiriașă a unui chioșc bine plasat în piață, povestește pentru Recorder cum arăta magazinul familiei Ciolacu, la 4 ani de la Revoluție.

Anul 1994. Magazinul din piață e o mezelărie de familie în care sunt înghesuite, pe rând, tot felul de alte produse pe care căutătorii de chilipiruri alimentare încep să le ceară. (…) Vindeau produse alimentare, mezeluri și carne, mai ales.

Tatăl lui Marcel Ciolacu, fost pilot militar și pescar amator, aduce uneori și pește, mai scrie Recorder.

Și de sărbători aduceau pește, că se căuta. Dar aveau vânzătoare, nu vindeau ei. Era magazin cu de toate, își amintește Lucia Popa.

Preluarea afacerii deținute de Lucia Popa este „o realizare pe care prim-ministrul Ciolacu avea să o prezinte, 30 de ani mai târziu, ca pe o mare reușită în afaceri”, mai scrie Recorder.

Spațiile au fost ale Întreprinderii Alimentara. După 1989, multe au trecut la Piețe, Târguri și Oboare SA și au fost închiriate. El a luat un spațiu lângă al meu, povestește Lucia Popa.

Foto: Recorder

CITEȘTE ȘI:

Cât de “COOL” era Marcel Ciolacu în tinerețe / Reportaj Recorder: „Mergeam la Casa Tineretului la rockăreală. Și era în majoritatea timpului acolo”

George SIMION, după scandalul de la marșul PRIDE din Cluj: Mă întreb, oare, mai ai voie să fii CREȘTIN în România?