Prima pagină » Știri politice » Primul USR-ist care-i cere lui Dan să renunțe la demisie. Armand: „Îl invit să fie de neclintit”

Primul USR-ist care-i cere lui Dan să renunțe la demisie. Armand: „Îl invit să fie de neclintit”

Primul USR-ist care-i cere lui Dan să renunțe la demisie. Armand: „Îl invit să fie de neclintit
Clotilde Armand, membru în Biroul Politic al USR, i-a cerut, joi, lui Nicușor Dan, cu puțin timp înainte ca acesta să-și anunțe demisia din partid, să nu renunțe și să rămână alături de USR.

„Îl cunosc pe Nicușor Dan de 20 de ani. Când Nicușor a trecut la un alt nivel și simțea nevoia de o implicare substanțială pentru transformarea Primăriei București și a României, i-am spus că sunt gata să renunț la job-ul meu pentru a lua parte la proiectul lui de administrare profesionistă și cinstită: Uniunii Salvați Bucureștiul și Uniunea Salvați România. Am crezut în proiectul lui pentru că este un om care nu a făcut niciodată vreun compromis, a renunțat la cariera de matematician și-a dedicat ani de zile toată energia lui pentru a schimba în bine societatea românească. Am crezut în acest proiect pentru că nimeni nu era obligat să adopte o ideologie, nimeni nu era obligat să se pronunțe pe chestiuni intime, să voteze fiecare așa cum îi dictează conștiința și opțiunea lui ideologică”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Ea i-a cerut lui Nicușor Dan să nu părăsească USR.

„Calitatea lui Nicușor Dan este aceea de a fi un om de neclintit. Îl invit, la fel cum el a făcut-o când avea nevoie de ajutorul nostru, să rămână lângă noi, să nu renunțe, să stea neclintit! Nicușor Dan, trebuie să continuăm împreună”, a adăugat Clotilde Armand.

Ea a mai scris că „se vor găsi mulți care cred că dețin adevărul absolut” pe tema ideologiei.

„Îi poftesc să-și creeze un partid, să devină consilieri și parlamentari după care mai discutăm. Buna guvernare nu mai depinde de o ideologie politică clasică. Să privim la clasa politică din România: lideri politici fără nici o înzestrare care dețin funcții de decizie importante în stat, condamnați penali care conduc partide, un fost șef de stat care atacă neobosit justiția și plagiatori care se consideră mari intelectuali, toți se declară oameni cu ideologii politice. Timp de 27 de ani au guvernat țara cu aceste false teme și vă întreb: ce au servit în afară de interesele lor transpartinice?”, a conchis Armand.

Nicușor Dan și-a anunțat joi demisia din partidul pe care l-a fondat și condus, Uniunea Salvați România, nefiind de acord cu decizia Biroului Național al partidului de a nu susține revizuirea Constituției în sensul definirii familiei ca uniunea dintre bărbat și femeie.

Citește și