Prințul Șerban Dimitrie Sturdza reacționează dur la „Cina cea de taină” de la JO 2024: „CREDINȚELE noastre au fost umilite și călcate în picioare”

Publicat: 27 07. 2024, 14:24

Prințul Șerban Dimitrie Sturdza, europarlamentar din partea AUR, a reacționat după ce la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a fost „reinterpretată” cu elemente LGBT și woke „Cina cea de taină” din Biblie.

Într-o postare pe Facebook, Prințul Șerban Dimitrie Sturdza, a criticat vehement interpretarea artistică, descriind-o ca fiind o „batjocorire a simbolurilor creștine”.

Sunt profund indignat de ceea ce s-a întâmplat la Jocurile Olimpice, unde simbolurile noastre creștine au fost batjocorite într-un mod de neimaginat. Cina cea de Taină, un reper sacru pentru creștinism, valorile și credințele noastre au fost umilite și călcate în picioare, a scris Sturdza pe Facebook.

Europarlamentarul a evidențiat importanța apărării valorilor și credințelor creștine împotriva unor astfel de acte de profanare.

Nu putem accepta o astfel de lipsă de respect față de ceea ce reprezintă esența spiritualității noastre. Este important să apărăm ceea ce prețuim, astfel încât asemenea acte de profanare să nu se mai repete, a adăugat el.

„Cina cea de taină” cu travestiți

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a fost criticată după ce un act a înfuriat telespectatorii din întreaga lume.

Un moment artistic extrem de controversat a fost parodierea celebrei picturi murale a lui Leonardo da Vinci, „Cina cea de Taină”, care înfățișa ultima masă a lui Iisus Hristos și a celor 12 Apostoli. DJ-ul Barbara Butch, cunoscută pentru activismul LGBTQ+, precum și pentru militantismul acceptării persoanelor cu kilograme în plus, purta o aureolă pe cap. Alături de ea, pe scenă au fost mai mulți concurenți ai emisiunii de tip reality, „Drag Race France”, un show bazat pe travesti, realizat pe modelul „RuPaul’s Drag Race”, celebra emisiune americană.

 


CITEȘTE ȘI: