Procurorii DNA cer încuviințarea PERCHEZIȚIILOR informatice și domiciliare în cazul deputatului Nelu Tătaru, suspectat de luare de mită

Publicat: 11 10. 2024, 12:52
Actualizat: 11 10. 2024, 12:55
SURSA: ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Procurorii DNA au solicitat vineri încuviințarea pentru percheziții domiciliare și informatice în cazul lui Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății și actual deputat PNL, suspectat de luare de mită. Conform anchetatorilor, Tătaru, care este și medic chirurg la Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” din Huși, ar fi primit bani și bunuri de la 45 de pacienți pentru intervenții chirurgicale, consultații și eliberarea de rețete medicale.

Într-un comunicat oficial, Direcția Națională Anticorupție a anunțat că procurorul șef a trimis către procurorul general al României un referat și o copie a dosarului penal, cuprinzând 10 volume, pentru ca ministrul Justiției să poată solicita Camerei Deputaților încuviințarea perchezițiilor.

Fiind parlamentar, Nelu Tătaru beneficiază de imunitate, iar orice percheziție sau măsură preventivă necesită aprobarea plenului Camerei Deputaților.

Nelu Tătaru ar fi luat mită „ouă” și „găini”

Nelu Tătaru a fost ridicat joi dimineață de la Spitalul din Huși și dus la DNA Iași pentru audieri. Procurorii au deschis o anchetă penală împotriva sa pentru luare de mită în formă continuată, acesta fiind acuzat că ar fi primit mită, sume de bani între 100 și 500 de lei, și bunuri alimentare în perioada aprilie-iulie 2024, în legătură cu activitatea sa medicală.

Pe lângă Nelu Tătaru, DNA urmărește penal alte 27 de persoane suspectate de dare de mită în același dosar. La ieșirea de la DNA, Tătaru a susținut că este nevinovat și a negat că ar fi condiționat vreodată actul medical.

Eu consider că sunt nevinovat. Nu am condiționat niciodată actul medical, a declarat fostul ministru al Sănătății.

CITEȘTE ȘI:

Nelu Tătaru (PNL), ridicat de procurorii DNA. Fostul MINISTRU al Sănătății, suspectat de peste 100 de acte de luare de mită

AVOCATA lui Nelu Tătaru: Dosarul e din 2023, faptele, din aprilie-iunie 2024. Mulți pacienți care ar fi dat mita, neidentificați. ”Unde e flagrantul?”

Ludovic Orban despre SCANDALUL cu Nelu Tătaru: „Să-i fie rușine dacă e adevărat!”