Proiectul privind grațierea colectivă, avizat de Comisia drepturilor omului, la Juridică pentru raport

Publicat: 05 06. 2013, 16:33
Actualizat: 29 09. 2018, 14:07

Proiectul de lege inițiat de Mădălin Voicu și Nicolae Păun, care se referă la grațierea colectivă pentru cei cu pedepse până în cinci ani, a fost avizat de Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaților și urmează să fie analizat pe fond săptămâna viitoare în Comisia juridică.

„Proiectul de lege este inițiat de mine și de Mădălin Voicu și se referă la grațierea colectivă, redozarea unor pedepse și încadrarea până la cinci ani, putând fi grațiate pedepsele care au decizie de închisoare de până la cinci ani. Proiectul vorbește de persoanele care se află la prima executare și nu-l vizează pe domnul Gigi Becali”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicolae Păun, președinte al Comisiei pentru drepturile omului a Camerei Deputaților.

Păun a precizat că decizia comisiei a fost luată cu 4 voturi „pentru”, în timp ce 3 deputați s-au abținut, la ședință fiind prezenți 7 deputați din totalul de 12.

De asemenea, Nicolae Păun a mai spus că acest proiect de lege urmează să fie analizat pe fond săptămâna viitoare de Comisia juridică a Camerei Deputaților.

Proiectul de lege a fost respins de Senat, dar Camera Deputaților este forul decizional.

Plenul Senatului a respins, în 22 mai, propunerea legislativă prin care putea fi operată amnistia și grațierea unor categorii de deținuți. Inițiativa legislativă a primit un raport de respingere din partea Comisiei juridice a Senatului. La votul în plenul Senatului, propunerea legislativă a înregistrat 84 de voturi „împotrivă” și un vot „pentru”.