PROMISIUNEA lui Viktor Orbán la întâlnirea cu CIOLACU: Vom pune pe agendă ADERAREA României la Schengen, în această TOAMNĂ

Publicat: 26 07. 2024, 13:05
Actualizat: 26 07. 2024, 13:06

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, transmite că a promis, la întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu, introducerea pe agenda Consiliului subiectul aderării României și a Bulgariei la Spațiul Schengen.  

Marcel Ciolacu a avut o întâlnire informală cu omologul său ungar, vineri dimineață, unde s-a discutat și tema Schengen.

Astăzi am vizitat București pentru o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu. Am promis că Președinția maghiară a UE va pune pe agenda Consiliului, în această toamnă, aderarea României la Spațiul Schengen, a scris premierul Orbán, pe X.


La rândul său, premierul Ciolacu a transmis că i-a solicitat premierului ungar să fie „un intermediat onest” în chestiunea Schengen.

România a intrat în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime, pe 31 martie. Premierul Ciolacu a transmis, repetat, că țara noastră va adera și cu frontierele terestre, până la finalul anului.

Ungaria a preluat președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, pe 1 iulie.

Următoarea reuniune a Consiliului Justiție și Afaceri Interne este programată pe 10 – 11 octombrie.

CITEȘTE ȘI:

Se ascut “cuțitele” între Geoană și Ciolacu / H.D. Hartmann: Geoană își imaginează susținerea PSD pentru PREZIDENȚIALE. Ciolacu joacă foarte bine