Prima pagină » Știri politice » Protest în fața ambasadei Ungariei. Cine au fost protestatarii și ce susțin cei veniți să arboreze tricolorul. VIDEO

Protest în fața ambasadei Ungariei. Cine au fost protestatarii și ce susțin cei veniți să arboreze tricolorul. VIDEO

Un grup de aproximativ zece persoane a venit să protesteze în fața ambasadei Ungariei din Capitală, purtând mai multe stegulețe tricolore pe care le-a înfipt în gardul „Vilei Monaco" de pe strada Jean Luis Calderon. Printre protestari a fost și prințesa Brianna Caradja.

Un grup de aproximativ zece persoane a venit să protesteze în fața ambasadei Ungariei din Capitală, purtând mai multe stegulețe tricolore pe care le-a înfipt în gardul „Vilei Monaco” de pe strada Jean Luis Calderon. Printre protestari a fost și prințesa Brianna Caradja.

„În opinia mea este normal ca în fiecare regiune sau judet pe clădiri să fie arborat steagul național și steagul regional, dar nu un steag etnic. Dacă pe buletin scrie România, normal este să pui steagul românesc, nu steagul etnic”, a declarat Caragea

„Lansăm invitația de a trece prin fața Ambasadei Ungariei și a arbora steagul României acolo! Este de datoria fiecăruia dintre noi să ținem piept mojiciei ungurilor și așa închipuiților secui. Orice dimensiune de tricolor, lăsat pașnic acolo, va arăta că românii pot să se unească pentru crezul lor! Hai să dăm mână cu mână…”, a fost invitația lansată pe Facebook de pagina site-ului clubului Bonton Palace. Cei de acolo au postat și adresa Ambasadei Ungariei la București pentru ca lumea să poate veni la protestul pașnic.

Clubul aparține lui Horia Constantinescu, prieten cu băiatul cel mare al fostului premier Adrian Năstase. Constantinescu este nepotul lui Miron Constantinescu, fost lider comunist, președinte al Marii Adunări Naționale în 1974. Contactat de gândul, Andrei Năstase a spus că nu are informații despre invitația lansată de cei de la clubul Bonton și că în ultima perioadă s-a concentrat pe alte probleme. Năstase nu a participat la manifestația din fața ambasadei Ungariei.

„Am venit pentru că într-o zonă românească, din România, o așa ipotetică națiune crede că poate să-și arboreze un steag neoficial, nu este un steag recunoscut, nu suntem în Kosovo. Mai ales indolența și obrăznicia cu care un stat suveran se adresează unui alt stat suveran european susținând ideea de a fi arborate steaguri ale secuimii. Nu cred că există oficial secui, cei care se pretind secui au buletine românești, folosesc lucruri românești, clădiri românești și reprezintă autorități românești”, a declarat Horia Constantinescu.

Acesta a adăugat că a cumpărat toate steagurile tricolore găsite pe un site.

„Sperăm să vină oamenii să-și exprime nemulțumirea față de obrăznicia ungurilor”, a spus și Cezar Marin, fost consilier al președintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor. Cezar Marin este și fiul generalului de informații externe Ion Marin, decedat în 2007. El l-a acuzat în 2011 pe Corneliu Vadim Tudor de nereguli în privința sumelor încasate de la Parlamentul European.

Citește și Steagul și crima

Citește și