Protestatarii care se opun prevederilor Legii minelor au blocat gangul de intrare în sediile PSD, PNL și PDL Cluj, oprind astfel accesul mașinilor, iar mai multe persoane au pătruns cu forța în sediul democrat-liberalilor, ocupând balconul, de unde scandează lozinci anti-guvernamentale.
Cele peste o sută de persoane care au protestat, marți, în fața Prefecturii Cluj, cerând respingerea Legii minelor, ce intră la votul final al Camerei Deputaților, au pornit într-un marș prin centrul municipiului și au ajuns pe Bulevardul Eroilor, blocând gangul de intrare în sediile PSD, PNL și PDL, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Mai mulți protestatari au intrat cu forța în sediul PDL și au ocupat balconul cu vedere spre Bulevardul Eroilor, unde au scandat „Jos Guvernul”, „Demisia”, „Fărădelegea lor este legea minelor”, „Nu cedăm, nu capitulăm”, „Nu corporația face legislația”și „Toate partidele, aceeași mizerie”.
Totodată, ei au afișat mai multe bannere cu mesaje precum „Acum partidele votează otrăvirea noastră”, „Roșia Montană – Pungești, USL o să plătești”.
Protestatarii au intrat și în sediile PSD și PNL, cerând contactarea de urgență a parlamentarilor de Cluj pentru a le solicita să nu voteze Legea minelor.
„Vrem să îi convingem pe parlamentarii de Cluj să nu voteze Legea minelor, care va reprezenta un dezastru pentru România”, a afirmat unul dintre protestatari.
Protestatarii nu permit niciunei mașini să intre în curtea comună unde se află sediile PSD, PNL și PDL.
Sediul PDL este singurul dintre cele trei partide care are balcon spre Bulevardul Eroilor.
Peste o sută de persoane protestează, marți, la Cluj, cerând respingerea Legii minelor, care intră la votul final al Camerei Deputaților, printre manifestanți aflându-se și soția primarului Emil Boc.
Legea minelor, care intră marți la votul final al Camerei Deputaților, for decizional, și care prevede că în exploatările din România nu pot fi folosite tehnologii care afectează mediul și obligă, totodată, la folosirea celei mai avansate tehnologii, se va aplica inclusiv proiectului Roșia Montană.
Declarația a fost făcută marți seară de către președintele Comisiei de Industrii din Cameră, Iulian Iancu, după ce Legea minelor a fost adoptată de Comisiile reunite de Industrii și Administrație din Cameră.