PSD acuză: Clotilde Armand lasă aproape 4.000 de elevi fără programul afterschool în anul școlar 2024-2025

Publicat: 09 09. 2024, 14:16
Actualizat: 09 09. 2024, 14:19

La începutul noului an școlar, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a inițiat o hotărâre de consiliu local prin care a oprit programul de servicii afterschool „Educație pentru Viață”, un proiect lansat în 2016 de consilierii PSD, acuză luni, social-democrații.

Proiectul, care oferă servicii educaționale și sociale pentru elevi și părinți, era susținut integral din bugetul local și era considerat un model în București.

PSD Sector 1 acuză că inițiativa primarului vine ca o reacție la rezultatele alegerilor locale, fiind un „cadou otrăvit” pentru comunitate.

„Înainte de a pleca acasă, unde au trimis-o cetățenii, Clotilde Armand a dăruit încă un „cadou” otrăvit comunității din Sectorul 1, ca răspuns, probabil, la rezultatul alegerilor locale: a înghețat programul afterschool, proiect inițiat de grupul PSD încă din anul 2016. Acesta vine în întâmpinarea elevilor, cât și a părinților, oferind servicii educaționale și sociale la cele mai înalte standarde. Este primul proiect de acest fel, susținut de la bugetul local, din întreg Bucureștiul”, precizează PSD într-un comunicat de presă.

Consilierii PSD anunță că au amendat hotărârea și vor solicita o ședință urgentă pentru a corecta această situație, astfel încât elevii să beneficieze în continuare de programul afterschool.

Armand a absentat 4 ani din funcția de primar, iar acum se răzbună inutil pe cei 3.966 de elevi înscriși în proiect. PSD Sector 1 va lua măsuri ca să rezolve această problemă, astfel încât elevii să poată beneficia în continuare de avantajele programului afterschool, se mai arată în comunicatul citat.

Clotilde Armand (USR) a pierdut alegerile locale din 9 iunie, fiind învinsă de George Tuță (PNL), candidatul susținut de alianța PSD-PNL.

CITIȚI ȘI:

Premierul Marcel CIOLACU îl cheamă pe Nicușor Dan la Guvern pentru a discuta problema traficului din București: „Trebuie mai multă implicare”

Nicolae Ciucă, la comemorarea masacrului de la TREZNEA: Trebuie să fim vigilenți în fața șovinismului, extremismului și revizionismului