PSD anunță că VOTEAZĂ modificările legii pensionarilor militari și cere PNL să înceteze sarabanda fentelor electorale

Publicat: 09 10. 2024, 12:58

Partidul Social Democrat (PSD) a anunțat miercuri într-un comunicat de presă că va vota în Parlament modificările legislative care rezolvă solicitările pensionarilor militari. Totodată, PSD solicită Partidului Național Liberal (PNL) să înceteze să mai folosească această categorie de pensionari în scop electoral! ,,Nu le blochează nimeni proiectele de lege.”

Mai mult, PSD mai menționează că singurii care sabotează rezolvarea situației sunt chiar liberalii, care s-au încurcat în inițiativele depuse în Parlament, pe această temă.

Întârzieri din partea liberalilor

,,Încă din luna aprilie, reprezentantul PNL care conduce Comisia de buget-finanțe din Camera Deputaților ține la sertar un amendament privind actualizarea pensiilor militare prin raportare la soldele de grad sau la salariile cadrelor aflate în activitate (PL-x nr. 262/2024 Lege pentru aprobarea OUG 26/2024). Fără nicio o explicație, luni de zile, reprezentantul PNL a refuzat să trimită acest amendament la Plen, pentru votul final.”, se arată în comunicat.

Pe de altă parte, într-un demers pur electoral, la începutul lunii septembrie, PNL a depus o altă inițiativă în Parlament cu un conținut similar, cu singurul scop ca semnăturile PNL să fie pe actul normativ care rezolvă problemele pensionarilor militari (Pl-x nr. 540/2024 pentru modificarea Legii 223/2015), mai menționează acceași sursă.

Social democrații mai spun că: ,,Tot PNL și-a blocat propria inițiativă, după ce președintele PNL, Nicolae Ciucă, a agreat în Coaliție realizarea unui alt proiect de lege, cu același obiect, care să fie semnat de liderii celor două partide aflate la guvernare.”

Prin urmare, domnule Ciucă și stimați liberali, nu vă mai bateți joc de pensionarii militari! Dați drumul propunerilor legislative pentru a primi votul final! PSD va vota pentru actualizarea pensiilor militare, mai anunță PSD.

CITEȘTE ȘI: