PSD Constanța: Reținerea abuzivă a lui Valentin Preda amintește de Germania nazistă

PSD Constanța: Reținerea abuzivă a lui Valentin Preda amintește de Germania nazistă
Publicat: 19/02/2013, 15:32
Actualizat: 29/07/2014, 16:33

Reprezentanții PSD Constanța spun că „reținerea abuzivă a lui Valentin Preda din fața Ministerului Dezvoltării amintește de practicile poliției politice din Germania nazistă sau din Rusia lui Stalin”, precizând că secretarul de stat este susținut în funcție de PSD Constanța.

„Valentin Preda a fost și este susținut de către PSD Constanța în funcția de ministru secretar de stat, performațele și experiența sa în acest domeniu fiind recunoscute de specialiști la nivel național și internațional. Reținerea abuzivă a lui Valentin Preda, din fața Ministerului Dezvoltării, practic din stradă, amintește de practicile poliției politice din Germania nazistă sau din Rusia lui Stalin, rețineri abuzive perpetuate de miliția securistă a lui Traian Băsescu”, arată reprezentanții PSD Constanța într-un comunicat de presă.

Reprezentanții PSD Constanța cer DNA și Ministerului Justiției un răspuns legat de modul în care a fost ridicat de pe stradă Valentin Preda.

„PSD Constanța protestează ferm în fața unor astfel de practici abuzive și solicită un răspuns urgent din partea DNA, a Ministerului Justiției, Comisiei Juridice a Parlamentului României, Comisiei de abuzuri din Parlamentului României, referitor la «motivația» pentru care Valentin Preda a fost ridicat în acest mod. PSD Constanța nu înțelege de ce acesta nu a fost chemat în mod civilizat la sediul DNA, având în vedere prezumția de nevinovăție de care trebuie să beneficieze orice cetățean european”, se mai arată în documentul citat.

Reprezentanții PSD Constanța mai spun că nu se dezic de Valentin Preda.

„Vă reamintim că Valentin Preda a reușit, în perioada mai – decembrie 2012, să deblocheze negocierile cu Comisia Europeană referitoare la proiecte care prevedeau dezvoltarea traseului navigabil pe Dunăre. Experții Comisiei Europene au apreciat public experienta lui Valentin Preda în domeniul naval, solicitând ca acesta să reprezinte în continuare România în negocierile cu Comisia Europeană. Tot în această perioadă ministrul constănțean a reușit deblocarea unor fonduri pentru multiple lucrări de infrastructură din România și finalizarea lucrărilor la autostrada A2 pe tronsonul Cernavodă – Constanța.
PSD Constanța nu se dezice de Valentin Preda și îl susține pe ministrul constănțean, cerând imperios respectarea legii și prezentarea motivelor pentru care un tânăr ministru performant este desființat în acest mod josnic și abuziv”, mai spun social-democrații constănțeni.

Valentin Preda este vicepreședinte al filialei municipale Constanța a PSD.

Secretarul de stat Valentin Preda a fost ridicat, marți, de procurorii DNA, din fața Ministerului Dezvoltării, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali din Ministerul Transporturilor (MT).

Potrivit unor surse judiciare, secretarul de stat Răducu Valentin Preda ar fi fost ridicat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție într-un caz în care se fac cercetări privind posibile fapte de corupție legate de anumite contracte.

Premierul Victor Ponta l-a demis pe Valentin Preda din postul de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, după ce acesta a fost ridicat de procurorii DNA, au declarat agenției MEDIAFAX surse oficiale.

Răducu Valentin Preda este secretar de stat la Ministerul Transporturilor din mai 2012, anterior el fiind, din ianuarie 2010, consilier al primarului Constanței, Radu Mazăre.

Preda a fost membru în Consiliul de Administrație al CN Administrația Porturilor Maritime Constanța (mai 2010 – mai 2012), director la SC RO-DE Parteners SRL (noiembrie 2009 – ianuarie 2010), secretar de stat la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (februarie – octombrie 2009), inspector de specialitate la Autoritatea Navală Română (noiembrie 2002 – ianuarie 2009), ofițer de port la Inspectoratul de Stat al Navigației Civile – Căpitănia Zonală Constanța (iunie1993 – noiembrie 2002) și personal navigant la Compania de Navigație Navrom, Romline Constanța (iunie 1989 – iunie 1993).

Preda a absolvit Facultatea de Drept și Administrație Publică Constanța din cadrul Universității „Spiru Haret” (2011), Academia Navală „Mircea cel Bătrân” (2003), Facultatea de inginerie și management agroturistic – Bioterra din cadrul Universității de Știinte Agronomice și Medicină Veterinară București (2000), potrivit CV-ului postat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Conform declarației de avere din mai 2012, depusă la preluarea funcției de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Valentin Preda nu deține terenuri, apartamente sau case și nici autovehicule.

Preda are două conturi, unul de 35.500 de euro și celălalt de 23.000 de lei și a acordat mai multe împrumuturi în nume personal, unul de 634.807 lei către SC Ro-De Parteners SRL, altul de 148.700 de euro către SC Rhein Main Vertriebs, iar celălalt de 15.000 de lei către o persoană fizică.

În ultimul an fiscal, Valentin Preda a avut venituri de peste 23.000 de lei din funcția de consilier la Primăria municipiului Constanța, 2.680 de lei în calitate de consilier juridic la un notar public și 694 de lei din funcția de membru al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Israelul își pregătește răzbunarea pentru Iran: ce ținte sunt luate în vizor și când poate...
Tatăl copilului Cristinei ICH, audiat la Poliție + Parchetul decide azi dacă cere mandat de...
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
„Azi dimineață m-am trezit cu un mesaj”. Capcana întinsă cu dibăcie de hackeri care îi...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
Două femei care căutau de mâncare au fost ucise de un fermier și date la...
Explozie apocaliptică în Ucraina. Bloggerii militari ruși spun că este „tatăl tuturor bombelor”
Presupusul iubit al Simonei Halep cere statului român banii pe 40 de apartamente! Dorin Mateiu...
Voucherele de alimente vor fi încărcate cu BANI. Ministrul Câciu a făcut anunțul OFICIAL! Cine...
Carnea de porc se scumpește deja: prețurile ating apogeul de Crăciun. Cât costă muşchiuleţul de...
Cioban omorât în bătaie de patronul stânei la care lucra! Ucigașul din Buzău și-a lovit...
Cine este bărbatul care și-a pierdut viața în accidentul de pe A1. Era șofer de...
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Michael Schumacher, prima apariție după 11 ani. A participat la nunta fiicei
Ultimele sondaje pentru cursa de la Casa Albă: Cine conduce la nivel naţional
Întrebare de ȘCOALĂ primară! De ce cad frunzele toamna?
Prețul nu e deloc accesibil. Prețul nu e deloc accesibil
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am...
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
În această seară, de la ora 20:00, premiera serialului „Inimă rebelă”, la Kanal D –...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
România, prezentă la „World Robot Olympiad Open Championship”! Ce rezultate au obținut echipele de robotică?