PSD își face planul pentru un nou premier. Cine l-ar putea înlocui pe Ponta

Publicat: 01 10. 2015, 09:11

Președintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri seară, că obiectivul său este câștigarea alegerilor locale și parlamentare de PSD, însă, nu a exclus ca, după scrutinul din 2016, să fie interesat și de funcția de premier.

„Obiectivul meu pentru anul 2016, unul dintre obiective, este pregătirea partidului pentru cele două scrutine importante alegerile locale și alegerile parlamentare”, a declarat, la Antena 3, Liviu Dragnea, întrebat dacă odată ce va ajunge președintele PSD va viza și funcția de premier.

La insistențele moderatorului privind interesul său pentru ocuparea funcției de premier, din 2016 încolo, Dragnea a spus: „Nu știu, să ajungem acolo. Nu o să spun că mă interesează, nici nu o să spun că nu mă interesează. Calculul meu este PSD”.

Dragnea a mai afirmat că un astfel de calcul ar fi abordare greșită, adăugând că important este ca PSD să câștige alegerile locale și parlamentare din anul 2016.

„Cred că ar fi o abordare greșită să îmi fac eu calcule pentru 2017 sau 2018. Cel mai important este ca la finalul anului viitor să fim partidul câștigător al alegerilor, după care se pot face foarte multe calcule. Până atunci, niciun calcul”, a mai comentat președintele interimar al PSD și unic candidat la șefia partidului.