PSD strânge rândurile pentru forțarea unui guvern de stânga

Publicat: 06 02. 2020, 11:02

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat, joi, că formațiunea a strâns 233 de semnături de la senatori și deputați, pentru susținerea lui Remus Pricopie, propus pentru a fi desemnat premier. „Vom lua deciziile pas cu pas și noi”, a mai spus el.

„Avem numărul minim de 233 semnături, deci avem majoritate și după întâlnirea cu președintele vom vedea ce decizii vom lua în continuare. Așa cum zice președintele, vom lua deciziile

„A fost o discuție cu foarte mulți colegi de-ai noștri. Sigur, s-au vehiculat mai multe nume și la final concluzia a fost Remus Pricopie. Nu a venit cineva cu propunerea”, a mai spus Stănescu.

Secretarul general interimar al PSD a admis că nu toți parlamentarii social-democrați îl agreează pe Remus Pricopie

„Știți cum e cu agreatul. Sigur că vor fi poziții pro și contra. Suntem oameni, nu gândim toți la fel. Dar dacă majoritatea va decide un lucru, respectăm cu toții. Asta este democrația”, a conchis el.

PSD și Pro România îl susțin pe rectorul Remus Pricopie pentru funcția de premier, a anunțat Marcel Ciolacu, miercuri, în Parlament.

Klaus Iohannis, consultări de formă?

Klaus Iohannis discută, joi, la Cotroceni, cu liderii de partide, pentru desemnarea unui nou Guvern. Astfel, la ora 12:00, șeful statului va discuta cu reprezetanții PNL, urmând ca în cursul zilei să aibă consultări și cu reprezetanții PSD, USR, UDMR, PMP, Pro România, dar și cu grupul minorităților. 

Senatorul PSD Titus Corlățean a declarat, joi, că dacă partidele parlamentare demonstrează că există o majotitate parlamentară, atunci președintele ar trebui să respecte acest lucru și să nominalizeze persoana propusă de acestea pentru a forma guvernul.
 
„Avem cazuri anteriore celebre care a abuzat de litera și spiritul Constituției, pentru că sensul Constituției coroborat cu Legea partidelor parlamentare e foarte clară. Consultarea nu e o chestiune formală să facă o persoană chiar ce dorește. O consultare vizează a determina ca președintele, ca mediator, ca arbitru, să determine dacă există o majoritate în Parlament. Dacă partidele vin cu probe clare că există o majoritate, în mod normal, președintele ar trebuie să respecte acest lucru, dar trăim în România”, a declarat Titus Corlățean.
El a mai spus că Remus Pricopie ets e „o propunere solidă”, rectorul SNSPA fiind un intelectual.